Σειρά εκδηλώσεων στη Λεμεσό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 

Με στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας για χρήση εναλλακτικών τρόπων διακίνησης στην πόλη, ο Δήμος Λεμεσού αλλά και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ), οργανώνουν το Σαββατοκύριακο, σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.



Ήδη ο Δήμος Λεμεσού, με ανακοίνωση του έχει καλέσει το προσωπικό του να κάνει χρήση των λεωφορείων για σκοπούς μετάβασης στην εργασία τους, ενώ τόσο ο Δήμαρχος όσο και το δημοτικό συμβούλιο κάνουν χρήση του ποδηλάτου όταν προσέρχονται στο Δημοτικό Μέγαρο.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος ενημερώνει το κοινό πως αύριο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα μεταφέρεται δωρεάν από τις τακτικές γραμμές λεωφορείων της ΕΜΕΛ.

Αύριο η οδός Ανεξαρτησίας μετατρέπεται σε πεζόδρομο από τις 8.30, καθώς θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, οι οποίες αρχίζουν στις 9.00, με τη λειτουργία ποδηλατικού πάρκου δεξιοτήτων για παιδιά 7-13 ετών. Παράλληλα, τα μικρά παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν, ενώ στις 10.00 θα ξεκινήσει έκθεση ποδηλάτου. Στις 16.00 θα ξεκινήσει ο ποδηλατικός γύρος της Λεμεσού που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού συνεχίζονται την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Μέγαρο (19.00), όπου θα γίνει παρουσίαση των  Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σε συνεργασία με τη ομάδα μελέτης του ΣΒΑΚ και του Υπουργείου  Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

Σειρά εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας οργανώνει και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στη μαρίνα Λεμεσού και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, “στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς την αειφόρο κινητικότητα”.

“Πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε στη ζωή μας το περπάτημα, το ποδήλατο, το λεωφορείο ακόμα και να μοιραζόμαστε το αυτοκίνητο με φίλους για να πάμε σε κοινό προορισμό”, είπε και σημείωσε πως όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν προς το κοινό, το οποίο κάλεσε να συμμετάσχει και να περάσει μια όμορφη αλλά και επιμορφωτική Κυριακή δίπλα στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, οι εκδηλώσεις που οργανώνει η ΕΤΑΛ την Κυριακή, ξεκινούν στις 9 το πρωί με έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης, στην Αγγλική και Ρωσική γλώσσα, θα προσφέρονται σε ξένους επισκέπτες η ώρα 9.00, η ώρα 11.00 και η ώρα 17.00, με αφετηρία την είσοδο του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ποδηλάτες της αστυνομίας καθώς και η Αρχή Ηλεκτρισμού, λειτουργοί της οποίας θα παρουσιάσουν τον τρόπο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ στις 17.00 καλλιτέχνες από το Studio 8 θα δημιουργήσουν έργο τέχνης από ανακυκλωμένα υλικά.

Στις 18.00 θα ξεκινήσει κυνήγι χαμένου θησαυρού με ποδήλατα, ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργήσει ποδηλατική αρένα για παιδιά. Εξάλλου στις 18.00 και στις 19.00, λεωφορείο αντίκα από το Κυπριακό Μουσείο Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου θα μεταφέρει δωρεάν το κοινό σε ιστορικά σημεία της Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here