Σήκωσαν με γερανό ελέφαντα – Παγιδεύτηκε σε πηγάδι (φωτογραφίες)

Οι περίεργες φωνές ξεσήκωσαν τους κατοίκους ενός μικρού χωριού μέσα στο τροπικό δάσος σε περιοχή της ανατολικής Ινδίας, αναγκάζοντάς τους να βγουν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει.
Έντρομοι διαπίστωσαν πως ένας ελέφαντας είχε παγιδευτεί μέσα σε ένα αποξηραμένο πηγάδι, σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις εικασίες τους, λαθροκυνηγοί, στην προπάθειά τους να σκοτώσουν το τεράστιο θηλαστικό, το οδήγησαν προς το πηγάδι, ενώ λόγω του πυκνού σκοταδιού, το ζώο αποπροσανατολίστηκε, πέφτοντας σε μεγάλο βάθος, σπάζοντας ένα από τα μπροστινά του πόδια.
Οι υπόλοιποι ελέφαντες του κοπαδιού συγκεντρώθηκαν γύρω από τον παγιδευμένο ελέφαντα, αρχίζοντας να «κλαίνε», ενώ κι οι κραυγές του άτυχου ζώου ξεσήκωσαν τους κατοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές Προστασίας Άγριων Ζώων.
Αμέσως στήθηκε μία επιχείρηση διάσωσης του γιγαντόσωμου θηλαστικού, η οποία διήρκεσε σχεδόν 36 ώρες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο γερανοί.
Τα συνεργεία διάσωσης, αφού έσκαψαν ένα διάδρομο για να προσεγγίσουν τον ελέφαντα, στη συνέχεια τον έδεσαν με ιμάντες, τραβώντας τον στην κορυφή του πηγαδιού.
Τελικά, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, ενώ ο ελέφαντας θα παραμείνει για λίγο καιρό υπό κτηνιατρική επιτήρηση.
.
.
Πηγή: gazzetta

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here