Πυροσβεστική: “Φωτιά” πήραν οι κλήσεις για βοήθεια το τελευταίο τριήμερο – Ανταπόκριση σε 53 πυρκαγιές

Σε 89 κλήσεις για βοήθεια, 53 πυρκαγιές και 28 ειδικές εξυπηρετήσεις ανταποκρίθηκε το τελευταίο τριήμερο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εξάλλου, από τις 06:00 της 24ης  Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 25ης Ιουνίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια, δεκαέξι πυρκαγιές και δέκα ειδικές εξυπηρετήσεις.

Στις 13:48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χαμηλής άγριας βλάστησης και χαρουπόδεντρα στο χωριό Μονή της Λεμεσού, πάρα τις εγκαταστάσεις του συμβουλίου αποχετεύσεως (Σ.Α.Λ.Α.).

Ανταποκρίθηκαν έξι συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς πόλης και επαρχίας Λεμεσού και στις 20:38 η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Για το έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν τρεις φορητές πυροσβεστικές μονάδες και ένα βυτιοφόρο όχημα από Τμήμα Δασών και Ταμείο Θήρας.

Επιπρόσθετα, έλαβαν μέρος πέντε εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ).

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου πέντε εκταρίων.

Στον χώρο της πυρκαγιάς παρέμειναν δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι οποίες και παραμένουν για ασφάλιση της περιμέτρου, τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Επίσης, στις 02:28  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σκάφος αναψυχής (κότερο) κατασκευασμένο από υαλόνημα μήκους 10μ., το οποίο βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης σκαφών στην οδό Αλεξάνδρειας, στην Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου» με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03:00.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αφρός και αριθμός αναπνευστικών συσκευών.
Το σκάφος υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας προστάτεψε σκάφη, τα οποία ήταν σταθμευμένα πλησίον του εμπλεκομένου στην πυρκαγιά.
Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here