Πυρκαγιά στον Πύργο Λεμεσού

Πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή στις 11:00 εντός ποταμού στο χωριό Πύργος Λεμεσού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά έκαψε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και καλαμιώνα. Για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.30.
Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν επίσης άλλα δυο πυροσβεστικά οχήματα και τρεις φορητές πυροσβεστικές μονάδες από Τμήμα Δασών και Ταμείο Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1.5 εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η ώρα 15.14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  αρθρωτό όχημα μεταφοράς οχημάτων μάρκας Volvo στο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού στο ύψος της ακτής του Κυβερνήτη. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.33. Η πυρκαγιά ήταν στο χώρο της μηχανής και των επιβατών.
Η καρότσα μεταφοράς δεν υπέστη ζημιές. Στην καρότσα υπήρχαν 3 οχήματα μάρκας Porsche Cayenne και ένα όχημα μάρκας FIAT  τα  οποία κατέβασαν και μεταφέραν σε ασφαλή χώρο πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και χωρίς να υποστούν ζημιά. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε ξηρά χόρτα πλησίον του αυτοκινητόδρομου τα οποία επίσης κατασβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.. Η πυρκαγιά προκλήθηκε ένεκα μηχανικής βλάβης στο όχημα.
Κατά τα λοιπά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 24ης Αυγούστου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 25ης  Αυγούστου 2018 ανταποκρίθηκε  σε 33 κλήσεις για βοήθεια ,16 πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here