ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν τσαντάκηδες στη Λεμεσό – Θύματα τους γυναίκες

Τσαντάκηδες έδρασαν χθες το απόγευμα στη Λεμεσό, με την Αστυνομία να διερευνά συνολικά δύο υποθέσεις κλοπών, με θύματα γυναίκες, που περπατούσαν σε δρόμους της πόλης.
Η πρώτη υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 43χρονη κάτοικο Λεμεσού. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, γύρω στις 3μ.μ. χθες, ενώ περπατούσε σε δρόμο στην επαρχία Λεμεσού, την προσέγγισε μοτοποδήλατο, στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι της άνδρες, ένας από τους οποίους άρπαξε την τσάντα που είχε στον ώμο της. Στην προσπάθεια της 43χρονης να κρατήσει την τσάντα της, σύρθηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά, σε διάφορα μέρη του σώματός της.
Παρά την προσπάθεια της παραπονούμενης, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν την τσάντα της και να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 4.30μ.μ., με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο, κατάφεραν να αποσπάσουν την τσάντα 66χρονης, που περπατούσε σε δρόμο, σε άλλη περιοχή της Λεμεσού.
Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στην Αστυνομία, η παραπονούμενη, επίσης κάτοικος Λεμεσού, οι δύο δράστες πιθανόν να είναι ηλικίας 16 – 17 ετών με κοντά μαύρα μαλλιά, ενώ επέβαιναν σε μοτοποδήλατο μαύρου χρώματος, χωρίς αριθμούς εγγραφής.
Τις δύο υποθέσεις διερευνούν ο Αστυνομικός Σταθμός Επισκοπής και το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού.
Με αφορμή τις δύο πιο πάνω περιπτώσεις, υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά κάποιες απλές συμβουλές, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να πέσουμε θύμα ενός τέτοιου περιστατικού.
Όταν περπατούμε στο δρόμο, μεταφέροντας τσάντα στον ώμο μας, την τοποθετούμε πάντα χιαστί, με την τσάντα να βρίσκεται στην πλευρά του σώματός μας, που είναι μακρύτερα από το δρόμο. Τοποθετούμε μάλιστα την τσάντα, με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουμε εύκολα οπτική επαφή μαζί της.
Αν είναι δυνατόν, δεν τοποθετούμε όλα τα χρήματα ή τις πιστωτικές μας κάρτες στην τσάντα μας. Αν τα ρούχα μας διαθέτουν τσέπες, προτιμούμε να τοποθετήσουμε σε αυτές τα πολυτιμότερα αντικείμενα που μεταφέρουμε, ιδιαίτερα αν οι τσέπες αυτές βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του σώματός μας.
Τέλος, όταν βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους χώρους, βεβαιωνόμαστε ότι η τσάντα μας παραμένει πάντοτε κλειστή και ότι την έχουμε τοποθετημένη κατά τρόπο, που να μπορούμε να έχουμε συνεχή οπτική επαφή μαζί της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here