Ποια είναι τα έργα Κοινής Ωφελείας της Λεμεσού στα οποία αναφέρθηκε ο ΠτΔ;

Στα έργα κοινής ωφελείας του τομέα της υγείας, καταγράφεται η αναφορά του ΠτΔ στην “ολοκλήρωση επιτέλους” των εργασιών του Περιφερειακού Νοσοκομείου Κυπερούντας (Τροόδους), καθώς μετά την επαναπροκήρυξη προσφορών, αναμένεται τον Ιανουάριο του 2019 να αρχίσουν οι εργασίες επέκτασης των Πρώτων Βοηθειών, κόστους 950 χιλιάδων ευρώ και να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο 2018 οι κατασκευαστικές εργασίες για μετατροπή του οίκου Νοσοκόμων, σε Κλινική Φυματίωσης, κόστους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντική καταγράφεται ακόμη η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Υπουργείου Υγείας με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, που βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο και η υπογραφή συμφωνίας “εντός 7 με 8 ημερών”, όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, για παροχή υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς της Λεμεσού και της Πάφου.

Όσον αφορά την επέκταση και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του Γενικού Σχεδίου (Master Plan) και ευρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εκτίμησης του κόστους από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η ανάθεση σχεδιασμού του έργου από ιδιώτες Συμβούλους, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, με τριπλάσιο εμβαδόν από το υφιστάμενο.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στο οδικό δίκτυο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων , στην αναμενόμενη παράδοση, μέχρι τα τέλη του μήνα, του κυκλικού κόμβου που θα συνδέει το λιμάνι με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου και στην υπό εξέλιξη κατασκευή του δρόμου σύνδεσης του λιμανιού Λεμεσού με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, η μελέτη κατασκευής της πρώτης φάσης του δρόμου Λεμεσού – Σαΐττά, συνολικού κόστους €26.2 εκ., αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα και ακολούθως, με τη δημοσίευση γνωστοποίησης των απαλλοτριώσεων, θα προκηρυχθούν οι προσφορές για το κατασκευαστικό συμβόλαιο, εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018, με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης των εργασιών αρχές του 2019.

Προγραμματίζεται, επίσης, εντός Ιουνίου, η επαναπροκήρυξη προσφορών για την επιδιόρθωση της Γέφυρας Μονής στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, καθώς το κατασκευαστικό συμβόλαιο, τερματίστηκε λόγω του ότι ο εργολάβος δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Σε άλλα έργα κοινής ωφελείας που σχετίζονται με τη διαχείριση αποβλήτων – λυμάτων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υπέδειξε την καθυστέρηση που παρατηρείται από το εργολάβο του υπό εξέλιξη έργου κατασκευής του Σταθμού Εξεργασίας Λυμάτων στο Βατί (κόστους €4,8 εκατ.) και την αναμενόμενη υπογραφή φιλικού διακανονισμού ο οποίος θα προβλέπει την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου εντός των επόμενων έξι μηνών.

Κάλεσε ακόμη το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας να επισπεύσει τις διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Μείζονος Λεμεσού, συνολικού κόστους €28.4 εκ, από τα οποία το κράτος θα συνεισφέρει €16.5 εκ.

Στη συνέχεια, ο ΠτΔ αναφέρθηκε ξεχωριστά στα έργα που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν σε κάθε έναν από τους έξι Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, ενώ αναφερόμενος στα έργα στις κοινότητες, είπε πως 18 από αυτά, συνολικού κόστους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν εξαγγελθεί το 2015 και το 2017, έχουν ολοκληρωθεί.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, 31 έργα συνολικού κόστους €41,65 εκ. βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης, ενώ ξεκινά σύντομα η υλοποίηση τεσσάρων νέων έργων, συνολικού κόστους €5.5 εκατ. Εξάλλου, υπέδειξε, 29 κοινότητες της Λεμεσού επωφελούνται από την εκτέλεση ισάριθμων έργων, συνολικής αξίας €1.43 εκατ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here