Παράσταση «Περί Οίνου» των Κανταδόρων Γιωργαλλέτου στην Αθήνα

Μουσική παράσταση με τίτλο «Περί Οίνου» με τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου σε μουσική Λόλλου Γιωργαλλέτου και στίχους Λεμεσιανών και άλλων Κυπρίων ποιητών παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστα Καδή.

Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου με σολίστ τους Λάκη Πολυκάρπου, Γιώργο Γιωργαλλέτο, Μαρτίνο Γιωργαλλέτο, Λόλλο Γιωργαλλέτο με τη φιλική συμμετοχή του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη και του μουσικού Κωνσταντίνου Ζορπά, ταξίδεψαν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια μιας άλλης εποχής και καντάδες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου είναι η πιο παλιά Μαντολινάτα Κανταδόρων στην Κύπρο με συνεχή δραστηριότητα. Δημιουργήθηκε το 1949 από την τότε «παρέα του Γιωργαλλέτου» όπως αποκαλείτο και χαρακτηριστικό της ήταν ότι σε αυτήν συμμετείχαν μόνο άνδρες. Το 1947 έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο Λεμεσιανό καρναβάλι σαν Κανταδόροι Γιωργαλλέτου, βάζοντας από τότε τη δική της σφραγίδα στο παλιό αυτό έθιμο, αφού ταύτισε το όνομα της με τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της πόλης της χαράς και του γλεντιού, της Λεμεσού.

Με μια καταξιωμένη πορεία που άρχισε ο ιδρυτής της, Γιώργος Γιωργαλλέτος και με συνεχιστές, τους υιούς του, Λόλλο και Περικλή, καθώς και τους εγγονούς του, Γιώργο και Μαρτίνο, μπόρεσε τα τελευταία χρόνια να δώσει στο μουσικόφιλο κοινό της Κύπρου τρεις ψηφιακούς δίσκους.

Στη μουσική τους πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου έχουν πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού και έχουν παρουσιαστεί σε δεκάδες διεθνή Φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here