Οργή κι αγανάκτηση προκαλεί το πρώτο βίντεο από το εσωτερικού «κέντρου κράτησης» παιδιών στις ΗΠΑ (vid)

Περίπου 2.000 ανήλικα παιδιά παραμένουν κρατούμενα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, περιμένοντας την απέλαση από τις ΗΠΑ.

To κέντρο κράτησης ”Ursula” στο Τέξας των ΗΠΑ κατέχει μία θλιβερή όσο κι εξοργιστική πρωτιά, καθώς είναι το πρώτο κέντρο κράτησης αποκλειστικά για τα παιδιά μεταναστών που έχουν χωριστεί -πολλές φορές δια της βίας- από τους γονείς τους.

Με χωριτικότητα πείπου 2.000 ατόμων, το εν λόγω κέντρο έχει μπει στο στόχαστρο δεκάδων οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς αποτελεί απτή απόδειξη των προθέσων Τραμπ σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών προς τις ΗΠΑ από χώρες της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Μάλιστα, το δόγμα μηδενικής ανοχής που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εξαιρεί ούτε τα ανήλικα κι ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης “Ursula”, όπου παραμένουν μόνα τους, χωρίς την παραμικρή φροντίδα από τους γονείς τους, οι οποίοι κρατούνται σε ξεχωριστούς χώρους.

Video shows children being held in cages on the US border

Video shows children being held in cages on the US border

Posted by The Independent on Tuesday, 19 June 2018

Η δημιουργία του εν λόγω κέντρου έχει προκαλέσε κύματα αντιδράσεων σχετικά με την κράτηση μικρών παιδιών, αναγκάζοντας ακόμα και την Μελάνια Τραμπ να πάρει θέση απέναντι στον σύζυγό της, ενώ η δημοσιοποίηση του πρώτου βίντεο από το εσωτερικό της πρώην αποθήκης που μετατράπηκε σε φυλακή για παιδιά, προκαλεί οργή κι αγανάκτηση.

Περιφραγμένα κελιά, συρματοπλέγματα και πάνοπλοι συνοριοφύλακες επιτηρούν τα εκαταντάδες μικρά παιδιά, τα οποία αγνοούν το πότε και το που θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους, ενώ η ασφυκτική κατάσταση από την ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στον αμερικανικό νότο, δυσχαραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους ανήλικους κρατούμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here