Ομάδα πρωτοβουλίας Μισιαούλη & Καβάζογλου: “Άστοχος ο Νικολαϊδης και αποπροσανατολίζει”

Άστοχες και με μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν είναι οι δηλώσεις του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, σε σχέση με τις αντιδράσεις καταστηματαρχών/ιδιοκτητών για τα σχέδια ανάπλασης των οδών Μισιαούλη & Καβάζογλου & Γιλτίζ, αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας των επηρεαζόμενων.

Υπενθυμίζεται πως καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες της περιοχής απορρίπτουν το σχεδιασμό που έγινε και ζητούν περισσότερους χώρους στάθμευσης αντί ποδηλατόδρομου και τοπιοτέχνηση με ανθώνες, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους και θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.

Με σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μισιαούλη & Καβάζογλου & Γιλτίζ επαναφέρει το θέμα, με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσε σε προηγούμενη ανακοίνωση τους ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ είχε πει πως ο Δήμος αντίκρισε με υπευθυνότητα τα αιτήματα τους, υλοποιώντας τα πλείστα από αυτά, ενώ απέδωσε τις αντιδράσεις σε μια μικρή μερίδα των καταστηματαρχών.

“Οι δηλώσεις του Δημάρχου είναι τουλάχιστο άστοχες και μοναδικό σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό των επηρεαζόμενων και τη διάσπαση αυτών”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας, η οποία παραπέμπει το Δήμαρχο Λεμεσού στο υπόμνημα που του έχει αποσταλεί και το οποίο προσυπογράφουν “σύσσωμοι οι ιδιοκτήτες, καταστηματάρχες, υπάλληλοι και λοιποί επηρεαζόμενοι” .

Σχολιάζοντας εξάλλου την αναφορά του κ. Νικολαΐδη σε “αλλεπάλληλες συναντήσεις και δημόσιες διαβουλεύσεις”, η Ομάδα Πρωτοβουλία δηλώνει πως “αυτή η αναφορά μας προκαλεί τουλάχιστο γέλια, αφού αυτές περιορίζονται μόλις σε δυο συναντήσεις με την Ομάδα Πρωτοβουλίας, στις 22 Μαΐου και στις 24 Ιουλίου και σε μόλις μια Δημόσια διαβούλευση με τους καταστηματάρχες στις 31 Ιουλίου”.

Οι δυο συναντήσεις, προστίθεται, δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι τοποθετήσεις του τεχνικού τμήματος του Δήμου απερρίφθησαν από τους επηρεαζόμενους, ενώ η δημόσια διαβούλευση “κατά την οποία ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι αν δεν μπορούσε να πείσει τους επηρεαζόμενους για το συγκεκριμένο σχεδιασμό δεν θα προχωρούσε στην υλοποίηση του, έληξε άδοξα μετά την προκλητική και ειρωνική στάση που κράτησαν οι μηχανικοί του Δήμου έναντι των καταστηματαρχών”.

Προς επιβεβαίωση των όσων αναφέρει, η Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά από τον Δήμαρχο Λεμεσού την δημοσιοποίηση του συνόλου των ηχογραφημένων πρακτικών που κρατήθηκαν, ενώ επισυνάπτει το έγγραφο με τις 221 υπογραφές ” με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά ο  Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης”.

Τέλος, οι επηρεαζόμενοι διερωτώνται γιατί ο κ.Νικολαϊδης δεν τοποθετήθηκε στις καταγγελίες τους “για την προσπάθεια σας να αρπάξετε ιδιωτικές περιουσίες για να υλοποιήσετε τα καταστροφικά σας σχέδια”.

(ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here