Με καινοτομίες τα φετινά ‘Μεγάλα Μπαλέτα’, του Δήμου Λεμεσού 

Μια νέα διάσταση και προοπτικές στο θεσμό “Μεγάλα Μπαλέτα”, του Δήμου Λεμεσού, με τη συμμετοχή και διακεκριμένων Κύπριων χορευτών, έρχεται να δώσει φετινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Όπως ανέφερε, σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, τα “Μεγάλα Μπαλέτα”, θα παρουσιάσουν δυο παραστάσεις ενός αριστουργηματικού γκαλά μπαλέτου, που φέρει τον τίτλο “Belong” ενώ για πρώτη φορά η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού και θα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας .

Η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, είπε ο κ.Νικολαϊδης, στέλνει το πιο ισχυρό μήνυμα στις προσπάθειες του Δήμου για αναβάθμιση του κορυφαίου αυτού πολιτιστικού θεσμού.

Η χώρα μας και η Λεμεσός μας χρειάζεται τέτοιου είδους παραστάσεις, γιατί μέσα από αυτές στέλνουμε το μήνυμα πως, μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά με τεράστιες δυνατότητες στον πολιτιστικό τομέα, συμπλήρωσε.

Όπως, εξάλλου, αναφέρετε στο δελτίο Τύπου της διοργάνωσης, “οι σημαντικές παρουσίες καλλιτεχνών από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης, αναμένεται να γοητεύσουν και θα μαγέψουν τους θεατές, που θα απολαύσουν τη μοναδική εκφραστικότητα και ευαισθησία, τον απόλυτο συγχρονισμό και τις εικαστικές εικόνες που δημιουργούν τα σώματα και η κινησιολογία των κορυφαίων χορευτών”.

Οι παραστάσεις επιφυλάσσουν εκπληκτικό θέαμα,  προστίθεται, αφού για πρώτη φορά εμφανίζονται στην Κύπρο, σε ντουέτο, ο κουβανικής καταγωγής Καναδός Cesar Corrales, πρώτος σολίστ του Royal Ballet, μαζί με την Ουκρανή Kateryna Khaniukova – σολίστα του English National Ballet, καθώς και ο Ουκρανός Denys Cherevychko και η Ρωσίδα Maria Yakovleva – σολίστες της Κρατικής Σκηνής Χορού της Βιέννης (Wiener Staatsballett).

Για πρώτη φορά τα “Μεγάλα Μπαλέτα”, προβάλλουν επί σκηνής και διακεκριμένους Κύπριους χορευτές που διαπρέπουν στη Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ, ως αναγνώριση και επιβράβευση για το ταλέντο και την ευαισθησία τους στην τέχνη του χορού.

Οι δυο παραστάσεις, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού θα δοθούν στις 21 και 22 Ιουλίου 2018 στις 20:30 και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής ανέλαβε ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here