Μείωση 50% των τελών που καταβάλλει η ΤΑ στην Green Dot Κύπρου, από την 1η Ιανουαρίου 2018 

Κατά 50% θα μειωθούν, από την 1η Ιανουαρίου 2018, τα τέλη που καταβάλλουν οι Τοπικές Αρχές προς την Green Dot Κύπρου για τις υπηρεσίες διαλογής και διαχείρισης χαρτιού μη συσκευασίας (εφημερίδες, χαρτοκιβώτια, περιοδικά, φυλλάδια), ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Μιχάλης Σπανός.

Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, για το 3ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού, ο κ.Σπανός εξήγησε πως η μόνη οικονομική υποχρέωση Δήμων και κοινοτήτων της Κύπρου προς την Green Dot, ” προκύπτει από το γεγονός ότι ο νομοθέτης δεν καθόρισε την ανακύκλωση ως υποχρέωση των παραγωγών χαρτιού που δεν είναι συσκευασία” και γι αυτό οι τοπικές αρχές ανέθεσαν στην εταιρεία τη συλλογή και διαχείριση του.

“Στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής της Green Dot Κύπρου και λόγω του ότι η οικονομία της Κύπρου άρχισε να ομαλοποιείται και δεν χρειάζεται να συσσωρεύουμε αποθεματικό κινδύνου, η εταιρεία προχώρησε αρχικά στη μείωση κατά 5% των τελών που πληρώνουν τα μέλη μας – 980 περίπου εταιρείες –  και από την 1η Ιανουαρίου προχωρούμε με 50% μείωση αυτού του τέλους της Τοπικής Αυτοδιοίκηση”, συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές καταβάλλουν σήμερα τέλος 800 χιλιάδων ευρώ το χρόνο προς την εταιρεία για τη συλλογή και διαχείριση του χαρτιού μη συσκευασίας, το οποίο θα μειωθεί στις 400,000 ευρώ από το 2018, ανέφερε ο κ.Σπανός  και εξέφρασε την ελπίδα πως στην πορεία δεν θα υπάρχει καν ανάγκη για χρέωση.

“Ελπίζω στο μέλλον να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις, όσο ο Οργανισμός μας ωριμάζει και είναι σε θέση να διαχειρίζεται καλύτερα τα οικονομικά του δεδομένα”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Green Dot Κύπρου.


** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here