Λεμεσός: Διαμαρτυρία για ανέγερση πρατηρίου πετρελαιοειδών

Την αντίθεση τους εκφράζουν κάτοικοι της οδού Μίλτωνος, στη Λεμεσό, στην ανέγερση πρατηρίου πώλησης πετρελαιοειδών στην περιοχή τους και καλούν τους αρμοδίους να απορρίψουν την, κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λεμεσού, αίτηση για Πολεοδομική Άδεια.

Αριθμός επηρεαζόμενων συγκεντρώθηκαν σήμερα στο τεμάχιο γης για το οποίο κατατέθηκε η αίτηση ανέγερσης του πρατηρίου πετρελαιοειδών, ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, ενδεχόμενη λειτουργία του θα σημαίνει και “κατακόρυφη υποβάθμιση” της ποιότητας ζωής τους αλλά και της ίδιας της περιοχής, η οποία είναι ήδη βεβαρημένη.

Οι κάτοικοι απέστειλαν προχθές επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Λεμεσού, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν με την ανέγερση του πρατηρίου πετρελαιοειδών, υποδεικνύοντας πως ενημερώθηκαν μόλις την περασμένη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, για την αίτηση που κατατέθηκε από τους ιδιοκτήτες γης, στις 9 Ιανουαρίου του 2017.

Όπως επισημαίνουν, η περιοχή περιβάλλεται από ιδιωτικές κατοικίες και σε ακτίνα 50 μέτρων λειτουργεί ιδιωτικό νηπιαγωγείο και βρεφοκομικός σταθμός, ενώ στα 400 μέτρα βρίσκονται δυο δημοτικά σχολεία, ένα γυμνάσιο και δυο δημόσια νηπιαγωγεία.

Υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση για διεξαγωγή μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή τα αποτελέσματά της και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των ιδίων και των παιδιών τους, από την αύξηση των αναθυμιάσεων, ως αποτέλεσμα της επιβάρυνσης της κυκλοφορίας που εκτιμούν πως θα προκληθεί.

Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στη χορήγηση άδειας λειτουργίας του πρατηρίου, οι κάτοικοι προειδοποιούν πως θα λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να προστατεύσουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των οικογενειών τους.

Διερωτώνται, ακόμη, αν μπορεί ο Δήμος να μιλά για πολιτική προώθησης περιβαλλοντικών γειτονιών και ανάπτυξης της δυτικής Λεμεσού, όταν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας λειτουργίας πρατηρίου πετρελαιοειδών σε μια ήδη βεβαρημένη περιοχή.

Υποδεικνύουν, τέλος, ότι παρόμοια αίτηση είχε κατατεθεί από άλλο ενδιαφερόμενο, σε γειτονικό τεμάχιο γης, πριν από 3 χρόνια και η οποία είχε απορριφθεί, καθώς προσέκρουε στις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λεμεσού.

Επιστολή προς την Πολεοδομική Αρχή του Δήμου Λεμεσού απέστειλε και το ιδιωτικό νηπιαγωγείο, το οποίο επίσης εκφράζει την αντίθεσή του στην ανέγερση του πρατηρίου, ενώ δεκάδες υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί από επηρεαζόμενους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here