ΛΕΜΕΣΟΣ: 40 φακέλους απο το 2014 για βομβιστικές επιθέσεις ψάχνει η Αστυνομία

Το ΤΑΕ Λεμεσού ανέσυρε από τα αρχεία του 40 περίπου φακέλους υποθέσεων που αφορούν βομβιστικές επιθέσεις, στο πλαίσιο των ερευνών που άρχισαν μετά τη σύλληψη 44χρονου ΕΠΥ και την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του με αυτό που εντοπίστηκε σε εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη.

Το διάταγμα κράτησης του 44χρονου ανανεώθηκε χθες για άλλες 8 μέρες, ενώ υπό τριήμερη κράτηση τέθηκε ο 40χρονος, επίσης ΕΠΥ, αδελφός του, σε σχέση με την παλαιότερη υπόθεση που διερευνάται εναντίον και των δυο και που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο ταγματάρχη της Ομάδας Ασφαλείας Στρατοπέδων, που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου 2014, στη Λεμεσό.

Οι υπόλοιπες υποθέσεις που διερευνώνται εναντίον του μεγαλύτερου αδελφού, αφορούν εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο όχημα 45χρονου, στις 7 Ιουνίου 2015, έξω από μπυραρία, στις 16 Οκτωβρίου 2016, στο “Bingo Αναγέννησης Γερμασόγειας”, την 1η Αυγούστου 2017 και στα οχήματα 57χρονης και 25χρονης, στις 23 και 26 Σεπτεμβρίου 2017, αντίστοιχα.

“Από το 2014 ανασύραμε από τα αρχεία μας 40 φακέλους υποθέσεων που αφορούν απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, τις οποίες θα αξιολογήσουμε και θα μελετήσουμε ξανά για να δούμε κατά πόσο συνδέονται οι ύποπτοι που συνελήφθησαν με τις υποθέσεις αυτές”, είπε ο κ.Βασιλείου.

Ερωτηθείς κατά πόσο τα στοιχεία ενισχύουν τις υπόνοιες για κύκλωμα που τοποθετεί εκρηκτικούς μηχανισμούς έναντι αμοιβής, ανέφερε πως, αν και υπάρχουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο αυτό, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής γραπτή μαρτυρία που να το επιβεβαιώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here