ΛΕΜΕΣΟΣ: Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο είναι γεγονός- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Άνοιξε τις πύλες του σήμερα το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στην περιοχή Σφαλαγγιώτισσας στον Άγιο Αθανάσιο, με στόχο να καταστεί ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης στον τομέα του, προσφέροντας υψηλού επιπέδου θεραπευτικές ογκολογικές υπηρεσίες.

Η επένδυση για το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Στο κέντρο εμπνευστής του οποίου είναι ο δρ. Νίκος Ζάμπογλου, θα λειτουργήσει σύγχρονο τμήμα εξωτερικής και επεμβατικής ακτινοθεραπείας, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες που υπολογίζεται ότι θα προσελκύσουν και ασθενείς από το εξωτερικό.

Στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο θα προσφέρεται η σύγχρονη διαγνωστική εξέταση PET Scan έτσι ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς να ταξιδεύουν πια στο εξωτερικό για αυτή την εξέταση.

Τι θα προσφέρει στους ασθενείς

Στόχος του υπερσύγχρονου Κέντρου είναι να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης στον τομέα του. Θα προσφέρει υψηλού επιπέδου θεραπευτικές ογκολογικές υπηρεσίες και θα είναι στελεχωμένο με καταξιωμένο ιατρικό δυναμικό.

Στο κέντρο θα λειτουργήσει σύγχρονο τμήμα εξωτερικής και επεμβατικής ακτινοθεραπείας, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες που υπολογίζεται ότι θα προσελκύσουν και ασθενείς από το εξωτερικό.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά στην Κύπρο θα προσφέρεται η σύγχρονη διαγνωστική εξέταση PET Scan έτσι ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς να ταξιδεύουν πια στο εξωτερικό για αυτή την εξέταση.

Παράλληλα εκτός των 18 ογκολογικών θαλάμων, θα υπάρχουν και 5 θάλαμοι ραδιενεργού ιωδίου με ακτινοπροστατευμένο κήπο, ώστε οι ασθενείς να μην χρειάζεται να παραμένουν περιορισμένοι στα δωμάτια τους όσο καιρό διαρκεί η θεραπεία τους. Η ειδική αυτή διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να βοηθήσει τους κατά κανόνα νέους αυτούς ασθενείς στον ψυχολογικό τομέα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς.

Γενικότερα το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μοντέρνες θεραπείες πρόληψης, διάγνωσης, χημειοθεραπείας, εξωτερικής, επεμβατικής και ενδοεγχειριτικής ακτινοθεραπείας για αρκετές από τις οποίες οι Κύπριοι ασθενείς αναγκάζονται μέχρι σήμερα να μεταβούν στο εξωτερικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here