ΛΕΜΕΣΟΣ: Ποια η επίσημη του Δήμου- Τι παροτρύνει όσους υπέστησαν ζημιές;

φωτ. Ανδρέας Χριστοφόρου
φωτ. Ανδρέας Χριστοφόρου

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη λύπη του για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ιδιωτικές περιουσίες από τη ψεσινή Θεομηνία που έπληξε περιοχές της Λεμεσού.

Από τις μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές ζημιές τόσο σε ιδιωτικές περιουσίες, οχήματα, υποστατικά όσο και σε δημόσια υποστατικά.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού είχε άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για να κινηθεί το συντομότερο η αναγκαία διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τη Θεομηνία.

Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι δημότες των οποίων οι περιουσίες τους έχουν υποστεί ζημιές να περισυλλέγουν στο στάδιο αυτό, τεκμήρια των ζημιών αυτών όπως φωτογραφίες κλπ για να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία καταγραφής ζημιών.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η έγκαιρη από τις πολύ πρωινές ώρες κινητοποίηση τόσο των υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες βρίσκονταν σε επιφυλακή εν όψει της πιθανής κακοκαιρίας, αλλά και των άλλων υπηρεσιών της πόλης, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Είναι γεγονός όμως, ότι τέτοιου είδους πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν τα όρια των υποδομών σε μια μεγάλη αστική περιοχή.
Παρά τα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν έγκαιρα με τον καθαρισμό του συστήματος όμβριων υδάτων και άλλα μέτρα, δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή των ζημιών, κυρίως λόγω μεταφοράς μεγάλων όγκων μπάζων και άλλων άχρηστων αντικειμένων από τα νερά της βροχής τα οποία έκλεισαν τις εισόδους των οχετών.

Επιπρόσθετα στους παραλιακούς χώρους στάθμευσης, η θαλασσοταραχή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία δυσχέραινε την ομαλή ροή των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι η προσπάθεια του Δήμου Λεμεσού είναι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη όπως είναι η Λεμεσός, ώστε να τυγχάνει σωστής και ολοκληρωμένης διαχείρισης το θέμα των όμβριων υδάτων.

Ήδη τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει η προσφοροδότηση αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού πέραν των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση και το ΣΑΛΑ. Αναμένεται με την ολοκλήρωση των έργων σε περίπου μια διετία να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις

Οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση του κοινού για την αντιμετώπιση των όποιων τεχνικών και ανθρωπιστικών προβλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here