ΛΕΜΕΣΟΣ: Καταδίκη για γυναίκα οδηγό

Κρίθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για αμελή οδήγηση, γυναίκα οδηγός, ενώ το Εφετείο, δεν εντόπισε κανένα περιθώριο επέμβασης στην πρωτόδικη απόφαση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, στο Δικαστήριο κατέθεσαν δύο μάρτυρες, ο αστυνομικός που διερεύνησε το τροχαίο και ο μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη στο τροχαίο, ο οποίος ήταν επίσης αστυνομικός.

Η κατηγορούμενη, άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, υποστηρίζοντας ότι λανθασμένα κρίθηκε ένοχη, ενώ να σημειωθεί ότι η ίδια άσκησε το δικαίωμα της σιωπής και δεν κάλεσε μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του πρωτόδικου δικαστηρίου, η κατηγορούμενη και ο αστυνομικός κινούνταν επί της λεωφόρου Νίκου Παττίχη. Ο αστυνομικός, ήταν στην αριστερή λωρίδα και η κατηγορούμενη στη δεξιά. Σε κάποια στιγμή η κατηγορούμενη εισήλθε στην αριστερή λωρίδα, αποκόπτοντας την πορεία της μοτοσυκλέτας του αστυνομικού. Το αποτέλεσμα, ήταν η σύγκρουση των δύο οχημάτων, ο τραυματισμός του αστυνομικού και η πρόκληση υλικών ζημιών.

Όπως αναφέρεται πάντα στο άρθρο του “Φιλελεύθερου”, η κατηγορούμενη, πρόσβαλε την απόφαση με ένδεκα λόγους έφεσης. Κύριος λόγο, αποτέλεσε ο ισχυρισμός ότι έγινε λανθασμένη αξιολόγηση της μαρτυρίας. Ενώ το Εφετείο, διαφώνησε με τη θέση αυτή λέγοντας σε γενικές γραμμές ότι, δεν εντόπισε οτιδήποτε μεμπτό, ούτε και παρέχεται, υπό τις συνθήκες ευχέρεια επέμβασης του.

Να σημειωθεί ότι, από την ημέρα του δυστυχήματος, πέρασαν έξι χρόνια μέχρι την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας.

Ενώ να αναφερθεί ότι, υπό τα δεδομένα, το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη της κατηγορούμενης.

ΠΗΓΗ: Το ThemaOnline,ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here