ΛΕΜΕΣΟΣ: Αγέλη από μαύρα δελφίνια “έκοβε βόλτες” στην Αμαθούντα – Μοναδικό βίντεο

Σε ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα βρέθηκαν σήμερα το πρωί ναυαγοσώστες στην περιοχή Αμαθούντας στη Λεμεσό όταν είδαν μπροστά στα μάτια τους μια αγέλη από μαύρα δελφίνια να ταξιδεύει παρέα στα καταγάλανα νερά της Λεμεσού.

Μαυροδέλφινο (επιστημονονική ονομασία: Globicephala melas – Σφαιροκέφαλος ο μέλας, Γλοβικέφαλος ο μέλας) είναι είδος κητώδους το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων, αν και η συμπεριφορά του μοιάζει περισσότερο με αυτή των φαλαινών. Τα θηλυκά ενηλικιώνονται όταν φτάσουν σε μήκος τα 3,7 μέτρα και τα αρσενικά τα 4,6 μέτρα. Τα μακριά του πτερύγια μπορεί να έχουν μήκος ίσο μέχρι και με το 20% του σώματος. Ζει στη Δυτική Μεσόγειο, στον Βόρειο Ατλαντικό και στα νοτιότερα τμήματα του Ατλαντικού και Ειρηνικού ωκεανού.

Πιο κάτω δείτε βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από τους Ναυαγοσώστες του σημείου ΛΕΜ 6 της περιοχής Αμαθούντας σήμερα γύρω στις 11:00 το πρωί, το οποίο δείχνει την αγέλη του συγκεκριμένου είδους, να ταξιδεύει από το δυτικό, προς το ανατολικό τμήμα της Λεμεσού, ξέγνοιαστα και με σταθερούς ρυθμούς!

Μαυροδέλφινο (επιστημονονική ονομασία: Globicephala melas – Σφαιροκέφαλος ο μέλας, Γλοβικέφαλος ο μέλας) είναι είδος κητώδους το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων, αν και η συμπεριφορά του μοιάζει περισσότερο με αυτή των φαλαινών. Τα θηλυκά ενηλικιώνονται όταν φτάσουν σε μήκος τα 3,7 μέτρα και τα αρσενικά τα 4,6 μέτρα. Τα μακριά του πτερύγια μπορεί να έχουν μήκος ίσο μέχρι και με το 20% του σώματος. Ζει στη Δυτική Μεσόγειο, στον Βόρειο Ατλαντικό και στα νοτιότερα τμήματα του Ατλαντικού και Ειρηνικού ωκεανού.Βίντεο που τραβήχτηκε απο τους Ναυαγοσωστες του σημειου ΛΕΜ 6 περιοχή αμαθουντας σήμερα γύρω στις 11:00 το πρωί, δειχνει μιαν αγέλη του συγκεκριμένου ειδους, να ταξιδεύει από το δυτικο,προς το ανατολικο τμήμα της Λεμεσου,ξέγνοιαστα και με σταθερούς ρυθμούς! ???? Δ.Σ Ε.Ν.Ο.Λ

Posted by Επαρχιακος Ναυαγοσωστικος Ομιλος Λεμεσου on Thursday, 28 June 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here