Ανεγκέφαλος στη Λεμεσό κτύπησε βαλτοσιάχινο… με βέλος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ότι και να πει κανείς η είδηση που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα CITY FREE PRESS δείχνει σε πόσο βαθμό κάποιοι ανάμεσά μας στερούνται ανθρωπιάς. Ανεγκέφαλος όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν κτύπησε βαλτοσιάχινο… με βέλος!

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου:

Είναι πάντα αποκαρδιωτικό να βλέπεις πουλιά να πέφτουν θύμα στο έγκλημα κατά της άγριας ζωής. Λίγες μόνο μέρες μετά από την τελευταία μας ανακοίνωση που αφορούσε τη δηλητηρίαση Σπιζαετού, γινόμαστε ξανά μάρτυρες ενός νέου περιστατικού, αυτή τη φορά στην περιοχή Ακρωτηρίου, που παρόμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.

Το τραγικό θύμα αυτή τη φορά είναι ένα Βαλτοσιάχινο Circus aeruginosus, είδος αρπαχτικού, το οποίο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες κάποιος ασυνείδητος κτύπησε με βέλος. Το Βαλτοσιάχινο αυτό, μπορεί να φαίνεται στις φωτογραφίες να πετά, αλλά είναι πιθανότατα καταδικασμένο να πεθάνει (από αιμορραγία ή και λόγω έλλειψης τροφής αφού δεν μπορεί να κυνηγήσει). Είναι εξοργιστικό να βλέπουμε τη λίστα με τα θύματα αυτών των ανήθικων και αδικαιολόγητων πράξεων να αυξάνεται και τους παράνομους να συνεχίζουν ατιμώρητοι.

Εάν γίνετε μάρτυρες παράνομης θανάτωσης πουλιών σας καλούμε να προβείτε σε άμεση καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Για καταγγελίες επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας στα πιο κάτω τηλέφωνα: Λευκωσία 99445697, Λεμεσός 99445728, Λάρνακα/Αμμόχωστος 99634325, Πάφος 99445679 ή με την Αστυνομία το 1414. Για περιστατικά εντός των Βρετανικών Βάσεων καλέστε το 1443.

Photos: Keith Howard

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here