Κίτρινη προειδοποίηση – Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Βαροµετρικό χαµηλό µε κέντρο την Κρήτη κινείται ελαφρώς νοτιοανατολικά και επηρεάζει τον καιρό της περιοχής.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, κατά τόπους έντονες ή παρατεταµένες κυρίως το πρωί και από αργά το απόγευµα κι έπειτα, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδες δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και το πρωί στα δυτικά και βόρεια βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά µέχρι το µεσηµέρι µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ οι βροχές αναµένεται να είναι κατά τόπους έντονες ή παρατεταµένες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και αργότερα τοπικά, κυρίως στα νότια και ανατολικά, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο και θα κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή, στο εσωτερικό, αναµένεται µικρή άνοδος για να πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 44 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here