Κέντρο φιλοξενίας παιδιών προσφύγων προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Γερμασόγειας 

Μεγάλη αγκαλιά για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που φτάνουν στην Κύπρο, ανοίγει ο Δήμος Γερμασόγειας  ο οποίος προτίθεται να χρησιμοποιήσει το παλιό δημοτικό σχολείο για διαμονή των παιδιών αυτών.

«Ο τόπος μας έζησε τον πόνο της προσφυγιάς και για 40 και πλέον χρόνια πολλοί συμπολίτες μας, έτυχαν της ίδιας φιλοξενίας είτε στην ίδια τους τη χώρα είτε σε χώρες του εξωτερικό.  Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, τον πόνο των παιδιών και μπορούμε να προσφέρουμε σωστές υποδομές για να τους εντάξουμε στην κοινωνία και όχι να τους απομονώσουμε σε ένα συγκεκριμένο χώρο» δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς.

Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με το Δήμαρχο ανήκει σε δημότη του δήμου, ο οποίος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησε την ιδέα του χθες το απόγευμα.  Η ανταπόκριση τόσο του Δημάρχου όσο και άλλων δημοτών της Γερμασόγειας ήταν άμεση. Πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά, δύο ταβέρνες δε ανέλαβαν τη σίτιση των παιδιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξυδιάς, από πλευράς του δήμου, αυτό που απομένει είναι να εγκριθεί η παραχώρηση του χώρου από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.  Παράλληλα, ο δήμος θα απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία καθώς πρέπει να δημιουργηθούν οι ανάλογες υποδομές στο χώρο.

«Πρέπει να στελεχωθεί σωστά ούτως ώστε να φιλοξενεί ασυνόδευτα παιδιά , να αποτελέσει ένα πραγματικό κέντρο φιλοξενίας και όχι ένα χώρο αποθήκευσης ψυχών» τονίζει ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τις αντιδράσεις στην κοινότητα Ζυγίου,

Το παλιό δημοτικό σχολείο Γερμασόγειας βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του χωριού.  Είναι σε αχρησία πολλά χρόνια παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε γίνει προσπάθεια όπως μετατραπεί σε πολυδύναμο κέντρο του χωριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here