Η Λεμεσός υποδέχθηκε τον ήρωά της, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με κάθε επισημότητα υποδέχθηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ιστιοπλοϊας η γενέτειρά του Λεμεσός πριν απο λίγο στο Δημαρχείο στην παρουσία του Δημάρχου, Νικου Νικολαϊδη και τον αρχών της πόλης.

Λίγο νωρίτερα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Laser Παύλος Κοντίδης συγκινημένος και χαρούμενος έφτασε στη Κύπρο απο το Σπλιτ της Κροατίας, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας και πέτυχε την περασμένη Τρίτη, τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο.

Σε δηλώσεις κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Παύλος Κοντίδης ανέφερε ότι «είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και χαρούμενος που κατάφερα να ανέβω στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πόσο μάλλον που αυτό το Πρωτάθλημα διεξήχθη στο Σπιλτ, στον όμιλο όπου από τα 16 μου χρόνια κάνω προπόνηση. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν εκεί οι συναθλητές μου και τα άτομα από τον Ομιλο ήταν φαντασμαγορική, ήταν λες και ήμουνα στη Λεμεσό».

Ερωτηθείς ποιο μήνυμα έχει να δώσει στους νέους, ο παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε «πως όλα είναι εφικτά φτάνει να το ονειρευτείς, μην φοβηθείς να θέσεις τους στόχους ψηλά και να ονειρευτείς γιατί με θέληση, υπομονή και επιμονή και σκληρή δουλειά και προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν».


Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ήταν δύσκολη η νίκη ειδικά μετά την αναποδιά με το πανί, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι «σίγουρα και ήταν εκεί που δεν έπαψα να πιστεύω. Ωστόσο ήρθε το σπάσιμο του πανιού που δεν ήταν καθόλου δικό μου φταίξιμο αλλά ήταν κατασκευαστικό. Ηταν εκεί που παρακαλούσα το Θεό να μας δώσει κατάλληλες συνθήκες να κάνουμε τουλάχιστον δέκα ιστιοδρομίες ούτως ώστε να έχουμε τη δεύτερη σκάρτη, για να μπορώ να είμαι πάλι διεκδικητής του παγκοσμίου ή κάποιου μεταλλίου».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής απάντησε ότι «δεν μου αρέσει να συγκρίνω τα δύο. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ξεχωριστοί, είναι κάθε 4 χρόνια όλοι γνωρίζουμε το μεγαλείο τους αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ειδικά στα laser όσοι είναι στον ιστιοπλοϊκό κόσμο ξέρουν πόσο δύσκολο είναι και ότι όλα αυτά τα ονόματα (που αναγράφονται στο κύπελλο) είναι τεράστιοι θρύλοι της ιστιοπλοϊας. Είναι μεγάλη μου τιμή πλέον σ’ αυτό το κύπελλο να είμαι και εγώ».

Ανέφερε ακόμα ότι «είναι αυτό που μου έλειπε, το ονειρευόμουν και τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με τη θετική του ενέργεια, τα μηνύματα και τις ευχές που μου έστελναν όλες αυτές τις μέρες, να ευχαριστήσω και την πολιτεία που στέκεται δίπλα μου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον ΚΟΕ, την Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Ομιλο Λεμεσού».

Ο Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε «θερμά» τους χορηγούς του που όπως είπε «δεν είναι δίπλα μου μόνο στις νίκες αλλά και στα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, δηλαδή η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Λεβέντειο Ιδρυμα και η RCB Bank». Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και τους υποστηρικτές του μεταξύ των οποίων το Stelios Foundation και το AJK  Wealth Management.

Τον παγκόσμιο πρωταθλητή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας η οικογένεια του, εκπρόσωποι της ΚΙΟ, του ΚΟΑ, του ΚΟΕ, του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here