Ερωτηματικά για θάνατο Κύπριου σε φυλακή: «Τον δηλητηρίασαν»

Η υπόθεση του Κύπριου Γιώργου Λουκά που πέθανε στις φυλακές της Νότιας Αφρικής το 2015 έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με μια δραματική αποκάλυψη του αδερφού του.

Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Γιώργου Λουκά,  μιλώντας στη δημοσιογράφο Mandy Wiener, συγγραφέα του βιβλίου Ministry of Crime, ισχυρίστηκε ότι ο Γιώργος Λουκά είχε δηλητηριαστεί στη φυλακή. Να θυμίσουμε ότι η επίσημη πληροφόρηση για τις αιτίες θανάτου του Κύπριου ήταν ότι έπασχε από καρκίνο.

Η ιστοσελίδα  news24 σε δημοσίευμα της αναφέρεται στο εν λόγω βιβλίο της Mandy Wiener και προβάλλει την ιστορία του Κύπριου.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για δηλώσεις του αδερφού του Γιώργου Λουκά που έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη στην εν λόγω δημοσιογράφο. Συγκεκριμένα, φαίνεται να του είπε όταν τον επισκέφτηκε στη φυλακή: «Αδερφέ μου, είμαι σίγουρος ότι με δηλητηρίασαν. Βρήκαν κάποιον τρόπο και με έχουν δηλητηριάσει. Δεν είναι δυνατόν να έχω αρρωστήσει τόσο γρήγορα».

Ο αδερφός του, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανέφερε ότι η πιο πάνω συζήτηση έγινε μετά την επιστροφή του από τη Νότια Αφρική, που πήγε να δει τον αδερφό του, ο οποίος τότε δικαζόταν για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη καμπαρέ Teazers , Lolly Jackson, το 2010.

Όμως ο Κύπριος πέθανε ενώ κρατείτο στη φυλακή τον Απρίλιο του 2015, όταν το αίτημα του για αποφυλάκιση λόγω προβλήματος υγείας είχε απορριφθεί. Εκείνο το διάστημα, ο Κύπριος βρισκόταν ήδη στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, ότι δηλαδή, ο Λουκά είχε εκδοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, φέρεται να είχε ομολογήσει αρχικά τη δολοφονία. Αργότερα όμως, φαίνεται να είπε ότι ο δολοφόνος ήταν ο Τσέχος εγκληματίας Radovan Krejcír.

Στο βιβλίο της η Wiener αναφέρει πώς ο αδερφός του της εξομολογήθηκε ότι αν και δεν ήταν σίγουρος ποιος μπορεί να ήταν πίσω από την ισχυριζόμενη δηλητηρίαση, είπε όμως ότι πρόκειται για άτομα του υπόκοσμου σε συνεργασία με κάποιους αστυνομικούς.

Στο βιβλίο αναφέρεται και στον δικηγόρου του Κύπριου, Owen Blumberg, ο οποίος επίσης είχε υποψίες ότι ο Λουκά πέθανε από δηλητηρίαση.

Ο Blumberg ασχολήθηκε έντονα με την υπόθεση του Κύπριου, έτσι η δημοσιογράφος αναφέρει ότι δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τους ισχυρισμούς του περί δηλητηρίασης και ότι η κακή υγεία του δεν οφειλόταν στον καρκίνο.

Όμως, συμπληρώνει η δημοσιογράφος, οι ιατρικές εκθέσεις που δόθηκαν στο δικαστήριο έδειχναν ότι ο Λουκά έπασχε από καρκίνο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Blumberg πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή μετά τον θάνατό του Λουκά.

Για αυτούς τους ισχυρισμούς απάντησε στο εν λόγω δημοσίευμα ερευνητής, αναφέροντας ότι: «Δεν πιστεύω ότι τα συμπτώματα της δηλητηρίασης μπορεί να μοιάζουν με αυτά του καρκίνου του πνεύμονα». Από την άλλη, ανώνυμη πηγή στην αστυνομία ανέφερε στη δημοσιογράφο ότι υπήρχε μια πεποίθηση ότι ο Κύπριος είχε δηλητηριαστεί σκόπιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here