Εκβίαζαν Κύπριο επιχειρηματία με ερωτικό βίντεο

Ένας 41χρονος επιχειρηματίας από την επαρχία Λάρνακας έπεσε θύμα εκβιασμού και απειλών, με αποτέλεσμα να δίνει χρήματα για να εξαγοράσει τη σιωπή των εκβιαστών του.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, ενώ βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με πρώην υπάλληλό του, αντιλήφθηκε τέσσερα άτομα να κάθονται σε διπλανό τραπέζι.

Σε κάποια στιγμή, ο ένας από αυτούς τού ζήτησε να πληρώσει και να φύγουν. Όταν αυτός άνοιξε το πορτοφόλι του, ο ύποπτος που βρισκόταν δίπλα του αντιλήφθηκε ότι μέσα σ’ αυτό υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 4 χιλιάδες ευρώ, όπως ανέφερε στην αστυνομία.

Τότε του ζήτησε να βγουν έξω για να μιλήσουν, ενώ τους ακολούθησαν και οι άλλοι τρεις άντρες της παρέας του. Ο ύποπτος άρχισε να απειλεί τον επιχειρηματία, λέγοντάς του ότι είχαν βίντεο στο οποίο εικονιζόταν ο ίδιος και η φίλη του, ότι γνώριζαν πού μένει και απαίτησε χρήματα για να μην αναφέρουν τίποτε στη σύζυγό του. Αυτός, φοβούμενος και μη θέλοντας να μάθει κάτι η σύζυγός του, έβγαλε το πορτοφόλι του για να τους δώσει 500 ευρώ. Ωστόσο, ο ύποπτος άρπαξε το πορτοφόλι, πήρε από μέσα όλα τα χρήματα που υπήρχαν, δηλαδή τις 4 χιλιάδες ευρώ, και το επέστρεψε στον παραπονούμενο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το θέμα συνέχισε, αφού οι τέσσερις φέρονται να συνέχισαν να τον απειλούν και αναγκάστηκε να τους ακολουθήσει σε ξενοδοχείο, με τον 29χρονο να απαιτεί από τον παραπονούμενο να του δώσει περισσότερα χρήματα, λέγοντάς του ότι οπλοφορεί.

Φοβούμενος για τη ζωή του, ο επιχειρηματίας τού είπε ότι θα πήγαινε το πρωί να κάνει ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό του για να του τα δώσει. Γύρω στις  08.30 το πρωί χθες, πήγαν με το αυτοκίνητο του παραπονούμενου σε ΣΠΕ και ο 41χρονος έκανε ανάληψη του ποσού των €2.570 και το παρέδωσε στον ύποπτο. Ο ίδιος τού ζήτησε μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας να του δώσει άλλες 10 χιλιάδες ευρώ.

Σε έλεγχο της Αστυνομίας, μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του Συνεργατικού, αναγνωρίστηκε ο ύποπτος, ο οποίος έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές το ΤΑΕ Λάρνακας. Επίσης, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, ενόσω ο επιχειρηματίας έδινε κατάθεση στην Αστυνομία, στο κινητό του τηλέφωνο δέχθηκε μηνύματα και κλήσεις που πιθανόν να προέρχονταν από τον ύποπτο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από καταγγελία του στο ΤΑΕ Λάρνακας, συνελήφθη 29χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος τέθηκε χθες υπό οκταήμερη κράτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here