“Εβρεξε” καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις

965 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις

 

Πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ωρών 6 το πρωί χθες – 6 το πρωί σήμερα, από μέλη του Μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) Αρχηγείου και Αυδήμου και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.ΜΟ) Αρχηγείου Αστυνομίας, έλεγχοι τροχαίας στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύων οδικό δίκτυο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και καταστολή των τροχαίων παραβάσεων. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, τα μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου προέβησαν σε 965 καταγγελίες για τα ακόλουθα τροχαία αδικήματα:

 

260 για υπερβολική ταχύτητα

269 για άδειες κυκλοφορίας

73 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

64 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και

299 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα

 

Εξάλλου, κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα, διενεργήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες. Συνολικά κατά τους ελέγχους ανά το Παγκύπριο, προέκυψαν 34 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα.
Επίσης, ελέχθησαν συνολικά παγκύπρια 204 οχήματα και 234 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά, ενώ έγιναν 132 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 16 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις παρασχέθηκε οδική βοήθεια σε οδηγούς από μέλη της Τροχαίας.

Οι εκστρατείες της Τροχαίας παγκύπρια θα συνεχιστούν τόσο στο κύριο οδικό δίκτυο, όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here