Δήμος Αγ. Αθανασίου: Τίμησε τον Κυριάκο Χατζηττοφή, επί 20 χρόνια Δήμαρχό του

Το όνομα του τέως Δημάρχου Αγίου Αθανασίου, Κυριάκου Χατζηττοφή, ταυτίστηκε πλήρως με το Δήμο και τη μετεξέλιξή του, από ένα μικρό προάστιο σε μια σύγχρονη πόλη με συνεχή ανάπτυξη, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Μαρίνος Κυριάκου, σε εκδήλωση που οργανώθηκε προς τιμήν του προκατόχου του, για τα 25 χρόνια προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (5 ως δημοτικός σύμβουλος και 20 ως Δήμαρχος).

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως “η σημερινή οφειλόμενη τιμή βρίσκει το Δήμο μας σε μια εξαιρετική κατάσταση, έτοιμο να συνεχίσει αυτή την πορεία και να ξεχωρίσει για την ανάπτυξη, την υποδομή, την ποιότητα ζωής, την εξυπηρέτηση, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την πολιτιστική προσφορά και να αποτελεί πρότυπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Οι συνεργάτες, οι φίλοι, αλλά και οι δημότες μας ξέρουν να εκτιμούν τα όσα πρόσφερε ο Κυριάκος, είπε και πρόσθεσε “είναι όλοι εδώ και η παρουσία τους βεβαιώνει την αγάπη και το σεβασμό, σε ένα πρόσωπο που αποχωρεί χωρίς να κουβαλά στους ώμους του καμιά σκιά και κανένα αρνητικό στίγμα”.

“Ενδεικτικό αυτής της εκτίμησης είναι πως ακόμα και οι ιδεολογικοί και κομματικοί του αντίπαλοι, παραδέχονται τις γνώσεις, τις ικανότητες, την εντιμότητα και το πνεύμα συνεργασίας και ομοψυχίας με το οποίο δούλευε τόσα χρόνια για το καλό του δήμου μας”, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου ανέφερε ακόμη πως ο Κυριάκος Χατζηττοφής “υπήρξε ακούραστος κι αυτό ήταν αποτέλεσμα του ζήλου, της αφοσίωσης και της πραγματικής αγάπης του προς την τοπική κοινωνία”, για να προσθέσει πως “διακρινόταν για την οξυδέρκεια του, ενώ ήταν πάντοτε μεθοδικός, παρατηρητικός, με υποδειγματική πειθαρχία, με άμεση ετοιμότητα αντίδρασης και με μεγάλα αποθέματα ψυχικής αντοχής”.

Ο Κυριάκος Χαταζηττοφής, κατέληξε ο κ.Κυριάκου, υπήρξε “πολύτιμος συνεργάτης, δάσκαλος και καθοδηγητής σε όλους μας”.

Στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο “δύσκολο έργο” τους και σημείωσε πως σε όλα τα χρόνια της ενασχόλησης του στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαίωσε πολλές φορές τη σημαντικότητα, τόσο της υπομονής όσο και της δύναμης, ως βασικές προϋποθέσεις για την αντοχή που χρειάζεται για να επιτυγχάνονται κοινωνικοί και πολιτικοί στόχοι.

“Όταν πριν από 25 χρόνια ξεκίνησα να συμμετέχω για πρώτη φορά στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Αθανασίου δεν φαντάστηκα τι θα μπορούσε να ακολουθήσει, ποιος ήταν ο προορισμός”, είπε ο κ.Χατζηττοφής, υποδεικνύοντας πως “ήταν εν τέλει ένα περιπετειώδες, κοπιαστικό, επίπονο ταξίδι χωρίς σταθμούς, αλλά με τη σαγήνη των προκλήσεων και της ικανοποίησης που δίνει η δημιουργία, όταν μετουσιώνει σε έργο τις προκλήσεις”.

Τέλος, ο Κυριάκος Χατζηττοφής δήλωσε πως με τη λήξη της θητείας του, στο τέλος του 2016, αποχώρησε με έντονο το αίσθημα της πληρότητας, “που κερδήθηκε με πολλούς κόπους στο μεγάλο ταξίδι, αλλά ενισχύεται και διατηρείται με την αναγνώριση και την εκτίμηση που συνεχίζω να λαμβάνω συχνά από τους ανθρώπους, από όλους εσάς”.

Της τελετής ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με τίτλο “Κύπριοι Συνθέτες – Τραγούδια που Αγαπώ”, από τη Δημοτική Χορωδία και Ορχήστρα Αγ. Αθανασίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here