«Δάσκαλος παρενόχλησε σεξουαλικά παιδί δημοτικού» κατήγγειλε βουλευτής

Σε μια απίστευτη καταγγελία, που έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο χώρο της Παιδείας, προέβη ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, μέσα από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δίπλαρος, ισχυρίστηκε ότι στη Λεμεσό, υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν εναντίον τους καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις κι αντί να αποπεμφθούν από τον χώρο της Παιδείας, λαμβάνουν μετακινήσεις από το ένα σχολείο στο άλλο.

Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε: «…Όταν υπάρχει γονιός που κατήγγειλε συγκεκριμένο δάσκαλο, συγκεκριμένο δάσκαλο στην επαρχία Λεμεσού αλλά δεν μπόρεσε ο γονιός (να τον καταγγείλει) μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί φοβόταν για το παιδί του, για την βαθμολογία και γιατί δεν θα γινόταν τίποτα και γιατί δεν πίστευε στο σύστημα ότι θα αποβάλλει αυτόν τον εκπαιδευτικό από το σχολείο. Τελευταία στιγμή ο άνθρωπος τράβηξε πίσω…».

Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες επιστολές στα επαρχιακά γραφεία από γονείς για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς που φέρονται να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλίας, ο οποίος ακούγοντας τον συνάδελφο του από το κυβερνών κόμμα να προβαίνει σ’ αυτούς τους ισχυρισμούς, δήλωσε άναυδος.

«Οι αναφορές του κ. Δίπλαρου πραγματικά με έχουν σοκάρει», σημείωσε, για να τονίσει ακολούθως ότι όλα αυτά που ακούστηκαν πρέπει να διερευνηθούν.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε ότι είναι υπέρ του ευνουχισμού ανθρώπων που έχουν διαπράξει σεξουαλικές πράξεις κατά ανηλίκων.

Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν υπάρχει λόγος να προκληθεί γενικότερη αναστάτωση στους γονείς της επαρχίας Λεμεσού επειδή ειπώθηκε αυτός ο ισχυρισμός για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση.

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς κάλεσε τους γονείς να προβαίνουν σε καταγγελίες στην Αστυνομία χαρακτηρίζοντας υποχρέωση του υπουργείο και των επαρχιακών επιτροπών να διερευνήσουν τις οποίες καταγγελίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here