Γιορτή των ανθεστηρίων στον Δήμο Γερμασόγειας

Αρχίζουν σήμερα και κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τον γιορτή των ανθεστηρίων, που διοργανώνονται από τον Δήμο Γερμασόγειας. Σύνθημα της φετινής γιορτής των Ανθεστηρίων «Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της διαφορετικότητας».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα  «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα ανθεστήρια θα έχουν άρωμα πολυπολιτισμικότητας και θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά άτομα, φορείς, σύνδεσμοι και οργανώσεις υπηκόων τρίτων χωρών, με στόχο να μετατραπεί η συμβολικότητα των ανθεστηρίων σε ένα ηχηρό μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινωνική ένταξη και παρεμπόδιση της περιθωριοποίησης των ΥΤΧ, προάγοντας άμεσα την αλληλεπίδραση με τον ντόπιο πληθυσμό.

Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα τελέσει στις 19:30 σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, στο χώρο στάθμευσης της κοίτης του ποταμού Γερμασόγειας. Θα ακολουθήσει συναυλία (20:30), με το ελληνικό συγκρότημα ONIRAMA.

Κατά το διήμερο, στον χώρο στάθμευσης, που θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διακοσμημένος, θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν φυτά και λουλούδια. Θα λειτουργήσουν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, καθώς και  χώροι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής για τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο, στις 18:00, με τη μεγάλη παρέλαση των ανθοστολισμένων αρμάτων και ομάδων στον παραλιακό δρόμο, από τη συμβολή με την οδό Περβόλας μέχρι και τη συμβολή με την οδό Χριστάκη Κράνου. Στην παρέλαση συμμετέχουν  20 άρματα και πεζοπόρα τμήματα από ντόπιους, Ευρωπαίους και υπηκόους τρίτων χωρών σε μια προσπάθεια να προβληθούν στοιχεία και σύμβολα του πολιτισμού των χωρών που αντιπροσωπεύουν. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Της παρέλασης θα ακολουθήσει στις 20:00, στο χώρο στάθμευσης της κοίτης του ποταμού Γερμασόγειας, μουσικό πρόγραμμα με το ελληνικό συγκρότημα KINGS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here