Βίντεο λίγο πριν την υπερχείλιση του φράγματος της Γερμασόγειας

Πλήθος κόσμου βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στο φράγμα της Γερμασόγειας, εν αναμονή της υπερχείλισής του.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κυριάκο Ξυδιά, το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας (21/1) αναμένεται να υπερχειλίσει.

Να θυμίσουμε ότι στο κλείσιμο του χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού Άμαθου, προχώρησε ο Δήμος Γερμασόγειας, καθώς αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η υπερχείλιση του φράγματος της Γερμασόγειας.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις διαβάσεις του δρόμου και των μικρών γεφυριών υπεράνω του ποταμού και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που εξέδωσε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το τελευταίο 24ωρο έχουν εισρεύσει στο φράγμα Γερμασόγειας περί τα 2,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ η πληρότητα του έχει φτάσει στο 66,4% (σχεδόν 9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού). Η συνολική χωρητικότητα του φράγματος της Γερμασόγειας είναι 13,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Ο κ. Ξυδιάς ανέφερε ότι θα γίνουν προσπάθειες καθαρισμού εκ νέου του φράγματος – έγιναν και προ λίγων βδομάδων – το οποίο όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρουσιάζει εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο δήμαρχος Γερμασόγειας ζήτησε από το Τμήμα Υδάτων βάρκα για να καθαριστεί το φράγμα από τις ακαθαρσίες, ωστόσο το αίτημά του δεν εγκρίθηκε, κι αυτό για λόγους ασφαλείας, όπως του εξήγησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here