Αυτή η φωτογραφία ξεσήκωσε το διαδίκτυο [για όλους τους λάθος λόγους]

Μια αγελάδα κρεμασμένη από το ταβάνι, πάνω από τα τραπέζια ενός εστιατορίου, ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.


Ο λόγος για ένα εστιατόριο στην Αυστραλία, το οποίο στο πλαίσιο της διακόσμησης του κρέμασε από τα πόδια στη μέση του μαγαζιού μια ταριχευμένη αγελάδα. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε «σάλο» στο διαδίκτυο, με την πλειοψηφία των σχολίων να κάνουν λόγο για άσεμνη και αηδιαστική επιλογή του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Etica υποστηρίξαν ότι η εγκατάσταση έγινε για να βάλει τους πελάτες στη διαδικασία να σκεφτούν «τις πραγματικές αλήθειες» για την κατανάλωση κρέατος. Στόχος της επιλογής αυτής ως μέρος της διακόσμησης, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, είναι να εγείρει την συζήτηση για την κρεατοφαγία. «Η αγελάδα δεν έχει κρεμαστεί για διακόσμηση. Η εγκατάσταση έχει μια αποστολή» αναφέρουν οι ιδιοκτήτες ο Φεντερίκο και η Μέλισσα Πισανέλι.

Το εστιατόριο, το οποίο σερβίρει εκτός από πίτσα και γαλακτοκομικά προϊόντα, σχεδιάστηκε για να μοιάζει με σφαγείο με γυάλινους τοίχους, ώστε η εγκατάσταση να είναι διακριτή και απέξω.

Μετά τη σφαγή της αγελάδας, το κρέας της καταναλώθηκε όλο και έπειτα έγινε η ταρίχευση, δήλωσαν οι ιδιοκτήτες, ενώ υποστήριξαν ότι η εγκατάσταση προσέλκυσε πελάτες οι οποίοι αντέδρασαν θετικά. «Αυτή η εγκατάσταση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα με το θάνατο και τα βασανιστήρια των ζώων» σημειώνουν.

Ωστόσο, περισσότεροι από 4.500 χρήστες στο διαδίκτυο φέρονται να ζήτησαν την απαγόρευση της εγκατάστασης αυτής, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει κακή κριτική στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook.

1

2

Πηγή: city.sigmalive.com

*Με πληροφορίες από BBC/LIFO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here