Αυτά είναι τα μέτρα πρόληψης από την εποχιακή γρίπη

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, λόγω έξαρσης της εποχιακής γρίπης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και στην Κύπρο, προτρέπει το κοινό και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (βρέφη, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, εγκυμονούσες, κτλ) να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης:
–       Φροντίζουμε για τον καλό αερισμό των χώρων όπου ζούμε.
–       Όταν ένα άτομο βήχει ή φταρνίζεται, χρησιμοποιεί χάρτινο μαντηλάκι το οποίο βάζει μπροστά στο πρόσωπό του και το οποίο αμέσως μετά πετάει στα σκουπίδια και πλένει τα χέρια του.
–       Πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό και αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο με ακάθαρτα χέρια.
–       Αποφεύγουμε τη στενή επαφή (πρόσωπο με πρόσωπο) με άτομο που παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
–       Το παιδί ή μέλος του προσωπικού που παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού δεν πάει στο σχολείο μέχρι την υποχώρηση των συμπτωμάτων και ακολουθεί τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού του.
–       Υγιεινή Διατροφή (φρούτα και λαχανικά) και άσκηση.
Σημειώνεται δε πως το εμβόλιο κατά της γρίπης παραμένει ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη νόσο, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και του Υπουργείου Υγείας.
Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά στα παιδιά με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή γρίπη και συγκεκριμένα τα πάσχοντα με χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, του καρδιαγγειακού συστήματος, των νεφρών, καθώς και ανοσοκατασταλμένα παιδιά, θα πρέπει να εμβολιάζονται ακόμα και τώρα, είτε στον παιδίατρό τους είτε, εφόσον πρόκειται για δικαιούχους, στα Κέντρα Μητρότητας και Παιδιού μετά από συνταγογράφηση από παιδίατρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here