Αρχηγός Αστυνομίας: Μέτρα μηδενικής ανοχής κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αγνώστους, κατά τη διάρκεια ελέγχου ύποπτου οχήματος.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα μηδενικής ανοχής κατά του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων η ίδρυση Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων με βάση τα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη της ανώτατης ηγεσίας του σώματος, με αφορμή την προχθεσινή υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δύο αστυνομικών στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Χρυσοστόμου κάλεσε την ηγεσία να δώσει όλες της τις δυνάμεις για την πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, και έγινε σε βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος. Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, με βάση τα αποτελέσματα των οποίων, πολύ σύντομα, θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα μηδενικής ανοχής κατά του οργανωμένου εγκλήματος, όπως αναφέρεται. Μεταξύ αυτών θα είναι η ίδρυση Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων με βάση τα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Αρχηγός Αστυνομίας υπογράμμισε ότι το οργανωμένο έγκλημα υπονομεύει την δημόσια τάξη, ασφάλεια και ευημερία ενός τόπου και η Αστυνομία οφείλει και θα μεριμνήσει για την ολιστική και ολοκληρωτική αντιμετώπιση και πάταξη του, με όλα τα εις τη διάθεσή της νόμιμα μέσα. “Σ’ αυτή την προσπάθεια η πολιτεία θα πρέπει να έρθει αρωγός με τη συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων στην Αστυνομία, με την παροχή όλων των νομικών εργαλείων που διαθέτουν πλείστα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την οριστική και άμεση απαλλαγή της Αστυνομίας από τα μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Προστίθεται πως  “για όλα τα πιο πάνω ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει ήδη ενημερώσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως”.
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here