Από αίθριο καιρό σε καταιγίδες μέχρι και χαλαζόπτωση αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Ασθενής χαµηλή πίεση, ενώ ασταθής αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή από αύριο.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος. Το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις και σε άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ασθενείς και τοπικά στα παράλια µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν, από το µεσηµέρι και µετά, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Στα νότια θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα το απόγευµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και τα υπήνεµα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και αρχικά στα προσήνεµα ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά, στα νότια και τα ανατολικά, λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Παρασκευή, παραµένοντας γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here