Αναβολή στο Κακουργιοδικείο για την πρώτη υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Για τις 6 Μαρτίου αναβλήθηκε σήμερα η ακρόαση, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, της πρώτης υπόθεσης εξασφάλισης δανείων με ψευδείς παραστάσεις, από την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, λόγω της απουσίας ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος παρουσιάζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας αποζημιώσεις.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν σήμερα οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους, οι οποίοι αρνούνται τις 74 κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί σε σχέση με τη σύναψη εννέα δανείων 4,5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ένας 52χρονος επιχειρηματίας που επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες, δεν παρουσιάστηκε αφού όπως αναφέρθηκε έχει κληθεί σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου εξετάζεται η προσφυγή του για καταβολή αποζημιώσεων ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ως θεραπεία για παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων και βλάβης που υπέστη η προσωπικότητα του.

Ως εκ τούτου, το Κακουργιοδικείο αποφάσισε αναβολή της ακρόασης για τις 6 Μαρτίου, ενώ τυπικά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του 52χρονου που δεν παρουσιάστηκε στη δίκη και το οποίο θα παραμείνει ανεκτέλεστο μέχρι τη νέα ημερομηνία ακρόασης.

Η κατηγορούσα αρχή ανέφερε στο Κακουργιοδικείου ότι για σκοπούς επίσπευσης των διαδικασιών ετοιμάζεται, σε συνεργασία με την υπεράσπιση, φάκελος με παραδεκτά γεγονότα.

Οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται πως στις 15 Φεβρουαρίου έχει οριστεί στο Κακουργιοδικείο η ακρόαση της δεύτερης υπόθεσης της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, με κατηγορούμενους οκτώ πρόσωπα, στα οποία περιλαμβάνονται και τέσσερις κατηγορούμενοι της πρώτης υπόθεσης.  Και σε αυτήν την υπόθεση, που αφορά 11 δάνεια 1.961,000 ευρώ, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί ενοχή στις 109 κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Η δε τρίτη υπόθεση, που αφορά εννέα συνολικά δάνεια που έγιναν για λογαριασμό 60χρονου επιχειρηματία, την περίοδο 2003-2006, παραπέμφθηκε στις 3 Φεβρουαρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου αντί του Κακουργιοδικείου, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα. Συνολικά τα δάνεια που εξασφαλίστηκαν ήταν για το ποσό των 4.575.000 ευρώ, ενώ το χρέος με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασε τα 8.854.000 ευρώ περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here