Έτσι σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τα κουνούπια στη Δυτική Λεμεσό

Ο Δήμος Λεμεσού αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία, προχώρησε στην έγκαιρη κινητοποίηση και το συντονισμό με τους κρατικούς φορείς και τις Βρετανικές Βάσεις για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στη Δυτική Λεμεσό.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο την Πέμπτη (01/02/2018), συμφωνήθηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης μεταξύ του Δήμου Λεμεσού, των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Βρετανικών Βάσεων, της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών.

Το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρόνοιες, η υλοποίηση των οποίων έχει ήδη αρχίσει. Η περιοχή του Σχεδίου Δράσης που αφορά μέρος της Συνοικίας Ζακακίου και τις περιοχές Ακρωτηρίου, Ασωμάτου, Τραχωνιού και Τσερκέζ, χαρτογραφήθηκε και χωρίστηκε σε τριάντα τρεις περιοχές πρωτεραιότητας.

Οι τομείς του Σχεδίου Δράσης αφορούν τα εξής:

  1. Βελτίωση της πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές με τη δημιουργία μονοπατιών και διαδρόμων.
  2. Εντατικό πρόγραμμα προνυμφοκτωνίας, το οποίο έχει ήδη αρχίσει με τη χρήση νέων, μη τοξικών προϊόντων.
  3. Αξιοποίηση νέου εξοπλισμού όπως ψεκαστικά μηχανήματα και ειδικά οχήματα.
  4. Εμπλοκή περισσότερου προσωπικού και αξιοποίηση ειδικού εντομολόγου.
  5. Διαχείριση των τεχνητών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών  λόγω οικιακών και βιομηχανικών απορριμάτων.
  6. Ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων και των κοινοτήτων ούτως ώστε να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών.
  7. Αναβαθμισμένη ετοιμότητα αντιμετώπισης των ενήλικων κουνουπιών μέσα από τη χρήση ειδικών μαγνητικών παγίδων τις οποίες ο Δήμος ζήτησε να προμηθεύσει το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη συμφώνησαν να συγκροτήσουν συντονιστική επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το Συμφωνημένο Σχέδιο Δράσης, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών στις δυτικές περιοχές της Λεμεσού που ταλαιπωρεί τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here