Ένα πέρασμα ήταν αρκετό για να τα διαλύσει όλα

Ζημιές και διακοπή ρεύματος στην ορεινή Λεμεσό μετά από ανεμοστρόβιλο 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΠΕ

Ανεμοστρόβιλος που έπληξε σήμερα  κοινότητες της ορεινής Λεμεσού είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε αριθμό κοινοτήτων, με την ΑΗΚ να καταβάλλει προσπάθειες για αποκατάσταση της βλάβης.

Από την κακοκαιρία αποκόπηκαν δέντρα και υπέστησαν ζημιές στέγες σπιτιών, ενώ λόγω της βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ, σύμφωνα με ενημέρωση από την ιστοσελίδας της Αρχής, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος καταγράφονται από το μεσημέρι στις κοινότητες Καλού Χωριού, Λουβαράς, Ζωοπηγή, Άγιος Μάμας, Άγιος Παύλος, Άγιος Κωνσταντίνος και Τριμίκλινη.

Ζημιές υπέστη και η υπαίθρια αγορά των μικροπωλητών στην Τριμίκλινη, που βρίσκεται στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, ενώ με ανακοίνωση της η Αστυνομία καλούσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, καθώς κλαδιά δέντρων και άλλα αντικείμενα κατέληξαν στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου.

Συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για απομάκρυνση των αντικειμένων και καθαρισμό του δρόμου από τα κλαδιά.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο κοινοτάρχης Τριμίκλινης, Ανδρέας Ορφανού, στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος “παρέσυρε τα πάντα, πεύκα, χρυσομηλιές μηλιές, προκάλσεσε ζημιές σε σπίτια, σε σωλήνες του αρδευτικού, σε σωλήνες του πόσιμου νερού, σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και πολλές ζημιές στο παζάρι”.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, οι ζημιές θα καταγραφούν και θα ενημερωθεί σχετικά  το κράτος και ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ), για αποζημίωση των παραγωγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here