Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται πως, στον ετήσιο θεσμό, που φέτος θα διεξαχθεί στις 13 με 19 Οκτωβρίου, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση του έργου ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουνίου 2018, ενώ λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στις ιστοσελίδες, www.moec.gov.cy (ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy.

(ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here