Άστατος και σήμερα ο καιρός – Κίτρινη προειδοποίηση σε ισχύ

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή, μέχρι το βράδυ.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα πιθανό να πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα δυτικά, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα δυτικά ή σε καταιγίδα, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα δυτικά θα παραμείνει ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινα, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο. Το Σάββατο δεν αναμένεται αξιολογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πάνω απο τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here