Υπ. Παιδείας: Στολίδι της Λεμεσού και της Κύπρου τα Λανίτεια σχολεία

Οι εργασίες ανάπλασης των Λανιτείων σχολείων συνεχίζονται κανονικά και με την ολοκλήρωση τους θα μετατραπούν και πάλι σε στολίδι για τη Λεμεσό αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λεμεσό και επιθεώρησης του εργοταξίου στο χώρο των Λανιτείων.

Κατά την επίσκεψη του, όπως είπε, έγινε μια ανασκόπηση της πορείας “για την ανάπλαση των πιο ιστορικών σχολείων της Λεμεσού, των σχολείων που έχουν μια ιδιαίτερη συνεισφορά στα πολιτιστικά και επιστημονικά δρώμενα και γράμματα, τόσο της Λεμεσού όσο και της Κύπρου”.

Υπενθύμισε δε πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ και σημείωσε πως οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

“Τα Λανίτεια σχολεία θα γίνουν ξανά το στολίδι της Λεμεσού και ολόκληρης της Κύπρου και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει μέχρι τέλους”, είπε και επεσήμανε πως “αυτό που προσπαθούμε να διασφαλίσουμε είναι πως τα έργα αυτά επηρεάζουν όσο γίνεται λιγότερο τη λειτουργία των σχολείων μας και οι μαθητές μας μπορούν να βρίσκονται και να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον ασφάλειας” .

Όπως εξάλλου αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνο Έλληνα, η πρώτη φάση των εργασιών ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2018 και θα καλύψει τα 4,2 εκατομμύρια του συνολικού προϋπολογισμού του έργου.

Η περιοδεία του Υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε, “εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να έχουμε μια συνεχή επαφή με τα σχολεία μας, με τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος, να παίρνουμε ανατροφοδότηση από τους εκπαιδευτικούς, από τις σχολικές εφορείες, από τους γονείς, από τους μαθητές”.

Οι σημερινές συναντήσεις ξεκίνησαν με σύσκεψη με όλους τους διευθυντές δημοτικών και νηπιαγωγείων της Λεμεσού, “όπου παρουσιάσαμε τις πολιτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο και τις καινοτομίες της νέας σχολικής χρονιάς και ακούσαμε από τους διευθυντές μας τις παρατηρήσεις τους, κυρίως σε σχέση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τα σχόλια τους για τις πολιτικές μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας.

πηγη: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here