Υπό κράτηση 43χρονος για την φωτιά στα Πολεμίδια 

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 43χρονου, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό εργαλείο από το οποίο ξεκίνησε η χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στα Πολεμίδια.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, αρνήθηκε εμπλοκή, ωστόσο δεν έφερε ένσταση στο να παραμείνει υπό κράτηση για περίοδο τεσσάρων ημερών.

Αρχικά η Αστυνομία είχε συλλάβει τον 51χρονο ιδιοκτήτη του υποστατικού, καθώς και την 45χρονη σύζυγο του, αφού κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον της, σχετικά με το αδίκημα της παροχής ψευδών πληροφοριών σε Αστυνομικό.

Ο 43χρονος φέρεται ως το πρόσωπο που ανέλαβε εκ μέρους του ζευγαριού να κάνει εργασίες επέκτασης του υποστατικού και που σύμφωνα με τη μαρτυρία, έκανε χρήση ηλεκτρικού εργαλείου, όταν άρχισε η φωτιά.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς συνεπεία αμελούς και απερίσκεπτης πράξης

Υπενθυμίζεται πως η  πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες γύρω 17:25, κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο γης με άγρια, χαμηλή βλάστηση, αριθμό χαρουπιών και αριθμό ελαιόδεντρων, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς υποστατικά με ζώα και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here