Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου καλεί το κράτος να στηρίξει τους ηλικιωμένους

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου καλεί το κράτος εκ νέου να αντιδράσει αποφασιστικά και καταλυτικά στον καταιγισμό περιστατικών κακοποίησης ηλικιωμένων και να στηρίξει επιτέλους προγράμματα και καλές πρακτικές που θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το Παρατηρητήριο προειδοποιούσε εδώ και αρκετό καιρό ότι τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι ηλικιωμένοι έχουν φτάσει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα. Ακόμη ένας θάνατος, σημειώνει, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των  δολοφονηθέντων ηλικιωμένων, με τη δολοφονία της Ανδρούλλας Βανέζη στην οικία της στην Αγλαντζιά. Η κοινωνία παρακολουθεί, προσθέτει, «χωρίς ανάσα τους τελευταίους μήνες, να δολοφονούνται άγρια ηλικιωμένοι που είναι ανήμποροι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους απέναντι στην ωμή βία και γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις και ορέξεις του κάθε εγκληματία, εθισμένου, ανειδίκευτης οικιακής βοηθού αλλά και των ίδιων τους των παιδιών».

Το Παρατηρητήριο καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα θέματα της Τρίτης Ηλικίας, να παρατηρεί και να προσέχει τους ηλικιωμένους γείτονες του. Έστω και η παραμικρή υποψία να υπάρχει, θα πρέπει να ενημερώνεται αμέσως η Αστυνομία.

Τέλος, το Παρατηρητήριο καλεί τους ηλικιωμένους να καταγγέλλουν χωρίς δισταγμό στους αρμόδιους φορείς αλλά και στο Παρατηρητήριο, αν υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης ή παραμέλησης από τον οποιονδήποτε, ακόμη και αυτή προέρχεται από τα παιδιά τους, προσθέτοντας ότι ένα τηλεφώνημα μπορεί να σώσει μια ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here