Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε κρύο ντους κάθε μέρα

Είναι αλήθεια: οι καλύτερες σκέψεις συμβαίνουν στο ντους. Και εάν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα, αρκεί να θυμηθείτε τι σκέφτεστε κάθε φορά που κάνετε ντους. Διότι για τους περισσότερους είναι η στιγμή που εκτός από το σώμα, καθαρίζει και το μυαλό, με αποτέλεσμα να σκέφτονται πιο ήρεμα.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές μελέτες που εκθειάζουν το κρύο ντους, υποστηρίζοντας πως είναι πιο ευεργετικό από το ζεστό. Συνεχίζοντας την ανάγνωση θα μάθετε τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σας εάν κάνετε κάθε μέρα κρύο ντους.

Θα είστε σε εγρήγορση. Μπορεί για τους περισσότερους το παγωμένο νερό να αποτελεί μια όχι και τόσο ευχάριστη σκέψη, ωστόσο εάν επιχειρήσετε να κάνετε ένα κρύο ντους θα νιώθετε για αρκετές ώρες την ενέργειά σας στα ύψη. Με απλά λόγια θα νιώθετε παραγωγικοί και έτοιμοι να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Θα έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το δύσκολο στο κρύο ντους είναι οι πρώτες στιγμές, όταν οι παγωμένες σταγόνες πέφτουν επάνω σας. Όμως όταν τελειώσετε θα νιώθετε το δέρμα σας πιο σφιχτό και πιο λαμπερό.

Θα έχετε καλύτερη διάθεση. Κι όμως εάν κάνετε κάθε μέρα κρύο ντους θα βγαίνετε με ένα πλατύ χαμόγελο και θα νιώθετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη.  Ακόμα και αν έχετε άγχος, μετά το κρύο ντους, όλο το στρες εξαφανίζετε. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι οι αρχαίοι πολεμιστές Σαμουράι ρίχνανε κάθε πρωί ένα κουβά κρύο νερό πάνω τους για να καθαρίσουν το πνεύμα και το σώμα τους. Ακόμα και οι Σπαρτιάτες προτιμούσαν τα ψυχρά λουτρά στα νερά του Ευρώτα για να σκληραγωγηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here