Τα ‘Λεμέσια’, φιλοξενούν τους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες πετοσφαίρισης Λυκείων 

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού  “Λεμέσια”, φιλοξενεί τους φετινούς Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες πετοσφαίρισης Λυκείων (Ελλάδας-Κύπρου), οι οποίοι υπόσχονται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις, το διήμερο 23 και 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης, την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν το Λύκειο Πέτρου και Παύλου Λεμεσού στα κορίτσια και το Grammar School, Λεμεσού στα αγόρια, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα “Final 4” στα γήπεδα Σπύρος Κυπριανού και Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο στη Λεμεσό.

Σε χαιρετιστήριο μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης σημείωσε ότι οι Πανελλήνιοι Αγώνες αποτελούν έναν καθιερωμένο θεσμό, που προάγει τις αξίες του σχολικού αθλητισμού, ενισχύοντας παράλληλα τους εθνικούς και συναισθηματικούς μας δεσμούς με τον μητροπολιτικό ελληνισμό.

Τέτοιου είδους διοργανώσεις, τόνισε ο Δρ.Χαμπιαούρης, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς δημιουργούν ευκαιρίες αλληλογνωριμίας των αθλητών μας σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και σεβασμού, γεφυρώνοντας παράλληλα την κοινή πολιτιστική και ιστορική μας πορεία.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η διοργάνωση στην Κύπρο των φετινών Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης Λυκείων 2018, αποτελεί μια σημαντική αθλητική εκδήλωση, τόσο για την χώρα μας, όσο και για την πόλη της Λεμεσού.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία υπογράμμισε ο κ.Νικολαΐδης, ότι μέσα από τις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά και οι νέοι μας αναπτύσσουν τα ταλέντα τους, ψυχικά και σωματικά και διαμορφώνουν χαρακτήρες που διέπονται από υγιείς αρχές και αξίες, τις οποίες αφού κάνουν βίωμα, μεταφέρουν στην κοινωνία, δημιουργώντας ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Αναφερόμενος στους αγώνες, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Δημήτριος Κερερές, είπε ότι ο σχολικός αθλητισμός κινείται μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, τους ενδοσχολικούς αγώνες και τους αγώνες αθλοπαιδείας με τη μαζική συμμετοχή των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και μέσω του αγωνιστικού αθλητισμού, διοργανώνονται Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να συμμετάσχουν και να επιτύχουν διακρίσεις υψηλού επιπέδου.

Εξάλλου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο Υπουργείων και με κυρίαρχο στόχο την ενίσχυση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, εντάσσεται η απόφαση να συμμετέχει η Κύπρος στα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι εκδηλώσεις των φετινών “Λεμεσίων”, ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου, με τον  ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ, που συνολικά περιλαμβάνουν 22 αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2018, με τον αριθμό αθλητών και θεατών να αναμένεται πως θα ξεπεράσει τις 35 χιλιάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here