Πράσινο για την ανάπτυξη Blue Marine

Τη συγκατάθεση του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη «Blue Marine» στη Λεμεσό της εταιρείας Leptos Estates σύμφωνα με άρθρο του Χαράλαμπου Μιχαήλ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα IN Business.

Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη που περιλαμβάνει την ανέγερση 4 κτιρίων, υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης (100 δημόσιους και 395 ιδιωτικούς), 2 κολυμβητικές δεξαμενές, πλατεία και έργα τοπιοτέχνησης. Τα 3 κτήρια θα είναι κυρίως οικιστικά με εγκαταστάσεις εστιατορίου και spaκαι θα είναι των 5, 29 και 33 ορόφων.

Το τέταρτο κτήριο θα είναι 9 ορόφων και θα αποτελείται από καταστήματα και γραφεία.

Το συνολικό δομήσιμο εμβαδόν του έργου θα ανέλθει στα 38.063 τετρ. μέτρα.

Χαρακτηριστικά του προτεινόμενου έργου 
Ο χώρος ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου «Blue Marine», βρίσκεται στο Δήμο Λεμεσού και εφάπτεται της παραλίας Τσιφλικούδια. Το υψόμετρο από την θάλασσα είναι περίπου πέντε μέτρα καθότι τα τεμάχια εφάπτονται της παραλίας με μικρή κλίση σχεδόν μηδενική προς αυτή.

Τα τεμάχια είναι χερσαία με πολύ λίγες και μικρές συστάδες δέντρων με συντελεστή δόμησης 1,40:1. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν βιοτεχνίες και βιομηχανίες καθώς και η Μαρίνα Λεμεσού στα ανατολικά. Στα δυτικά και σε απόσταση λιγότερη του μισού χιλιομέτρου βρίσκεται το καρνάγιο, ενώ βορειοανατολικά και βορειοδυτικά είναι περιοχή οικιστική και εμπορική.

Εντός των τεμαχίων υπάρχουν αποθήκες οι οποίες θα κατεδαφιστούν. Βόρεια και ανατολικά σε συνορεύοντα τεμάχια υπάρχει πρατήριο πετρελαιοειδών και μικρό συγκρότημα γραφείων. Επίσης, μέρος των τεμαχίων γειτνιάζει με εγκαταστάσεις εταιρείας αεριούχων ποτών ενώ στα ανατολικά με αποθήκες και εγκαταστάσεις εταιρείας ζυθοποιίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here