ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ: Χωρίς υποδομή το Τσίρειο για άτομα με τροχοκάθισμα

Η απουσία κατάλληλων υποδομών για εξυπηρέτηση ατόμων σε τροχοκαθίσματα στην ανατολική κερκίδα, αναγκάζει οπαδούς να παρακολουθούν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ομάδας τους από την κερκίδα της αντίπαλης ομάδας, αναφέρει σε επιστολή της η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ζητώντας από το Συμβούλιο του ΓΣΟ να μεριμνήσει για δημιουργία προσβάσεων.

Το ζήτημα θα εξεταστεί και θα γίνει προσπάθεια επίλυσής του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά,  επισημαίνοντας πως στο Τσίρειο υπάρχει εδώ και χρόνια διαμορφωμένος χώρος στο βόρειο πέταλο, για άτομα με τροχοκαθίσματα, ενώ από τις αρχές του χρόνου έγινε διευθέτηση και για εξυπηρέτηση τους στη δυτική κερκίδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Οργάνωση σε επιστολή της προς το ΔΣ του ΓΣΟ, στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα, δεν επιτράπηκε σε πρώην παίκτη της ΑΕΛ, που χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα, να παρακολουθήσει τον αγώνα από την κερκίδα των οπαδών της ομάδας του, αλλά να τον παρακολουθούσε από την κερκίδα του Απόλλωνα.

“Αυτό είναι απαράδεκτο, αφού εκθέτει σε κίνδυνο τον οπαδό, μπορεί να θεωρηθεί εξευτελιστικό και αποτελεί διάκριση εναντίον αυτών των ατόμων και παρακαλούμε όπως τερματίσετε αυτή την συμπεριφορά”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Η οργάνωση καλεί τους αρμόδιους του ΓΣΟ, μέχρι να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να δημιουργηθούν οι προσβάσεις “που σας στείλαμε στην επιστολή μας ημερομηνίας 27/3/2017 ή καλύτερες”, να επιτρέψουν σε οπαδούς με τροχοκάθισμα να παρακολουθούν τον αγώνα από την κερκίδα της ομάδας τους.

Τέλος, διευκρινίζεται πως ούτε ο χώρος για ΑμεΑ στο ΓΣΠ ικανοποιεί την Οργάνωση “έστω και αν είναι ουδέτερος, δηλαδή δεν είναι κομμάτι της κερκίδας οποιασδήποτε ομάδας, όπως είναι ο προσωρινός χώρος στο Τσίρειο στάδιο”.

Κληθείς, από το ΚΥΠΕ, να σχολιάσει την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΓΣΟ, Νεοκλής Θωμά, υπέδειξε πως στο Τσίρειο στάδιο λειτουργεί εδώ και χρόνια ειδικός χώρος, στο βόρειο πέταλο, για άτομα με τροχοκαθίσματα και με τις αναγκαίες διευκολύνσεις, ενώ στις αρχές του χρόνου διαμορφώθηκε επιπρόσθετος χώρος δίπλα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, στη δυτική κερκίδα.

Σημείωσε πως, αν και η ανατολική κερκίδα δεν προσφέρεται και παρουσιάζονται τεχνικά προβλήματα, θα μελετηθεί το αίτημα της Οργάνωσης και θα εξεταστεί κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε διευθέτηση για τα άτομα με τροχοκαθίσματα.

Υπέδειξε ακόμη πως, ενώ το Τσίρειο στάδιο αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τα ΑμεΑ στο βόρειο πέταλο αλλά και στην δυτική κερκίδα,  σε άλλα γήπεδα όπως στο ΓΣΠ και στο ΑΕΚ Αρένα, υπάρχει μόνο ένας ουδέτερος χώρος.

Ο κ.Θωμά, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος οπαδός δεν επέλεξε να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα από το βόρειο “ουδέτερο” πέταλο, δήλωσε πως έχει έρθει σε επικοινωνία με την Οργάνωση και διαβεβαίωσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση των όποιων ζητημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here