Οι ανάπηροι καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία

Σε καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προβεί η Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων, για καταπάτηση των δικαιωμάτων των αναπήρων. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ασθενών καταγγέλλει προβλήματα στη λήψη φαρμάκων.
Σφοδρές καταγγελίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων Χριστάκης Νικολαίδης. Μιλώντας στη Γενική Συνελευση του Συνδέσμου Μυοπαθών, αναφέρθηκε σε προβλήματα που δημιουργεί η ίδια η πολιτεία εναντίον των ασθενών με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ η απόφαση για τις καταγγελίες που θα γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΟΗΕ λήφθηκε την περασμένη Τετάρτη και εντός της βδομάδας θα σταλούν επιστολές στα αρμόδια όργανα.
Θα καταγγείλουμε την  Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ διότι παραβιάζει κατάφωρα την σύμβαση που αφορά στα δικαιώματα συμμετοχής και ενσωμάτωσης, ανέφεραν οι αρμόδιοι.
Στην ΕΕ θα καταγγελθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για την υλοποίηση προγραμμάτων χωρίς ουσιαστική ή καθόλου διαβούλευση με τα άτομα με αναπηρίες.
Ερωτηθείσα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου απάντησε: “για τα προγράμματα που καταρτίστηκαν με τους ανάπηρους είχε προηγηθεί διαβούλευση με την ΚΥΣΟΑ και την Οργάνωση Παραπληγικών. Όσον αφορά στην στρατηγική για ανάπηρα άτομα, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ετοιμάσαμε τους όρους και σίγουρα θα υπάρξει διαβούλευση με τις οργανώσεις τους”.
Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων Μάριος Κουλούμας, αναφέρθηκε σε προβλήματα στη λήψη φαρμάκων.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου Πάμπος Παπαδόπουλος συμφώνησε με τον πρόεδρο των ασθενών προσθέτοντας επίσης ότι εντοπίζεται πρόβλημα και στα καινοτόμα φάρμακα τα οποία το κράτος έχει υποχρέωση να τα χορηγεί.
Όσον αφορά στο θέμα μείωσης των επιδομάτων των ασθενών με αναπηρίες το χαρακτήρισε “σημαντική προσβολή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here