ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: Το έργο στη Μισιαούλη και Καβάζογλου θα γίνει

Η Λεμεσός δεν έχει την πολυτέλεια να απολέσει ευρωπαϊκά κονδύλια, αυτό θα ήταν εγκληματικό και επικίνδυνο για μια σειρά έργων, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις καταστηματαρχών στους σχεδιασμούς για ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου.

Υπενθυμίζεται πως καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες της περιοχής απορρίπτουν το σχεδιασμό που έγινε και ζητούν περισσότερους χώρους στάθμευσης αντί ποδηλατόδρομου και τοπιοτέχνηση με ανθώνες, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους και θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.

Τη Δευτέρα, ο κ.Νικολαϊδης είχε νέα συνάντηση μαζί με εκπροσώπους της ΠΟΒΕΚ και της ομάδας πρωτοβουλίας των καταστηματαρχών, όπου επιχειρήθηκε για ακόμη μια φορά να βρεθεί η χρυσή τομή, ενώ υποδείχθηκε πως το όλο έργο και το κονδύλι που εξασφαλίστηκε, βασίζεται στον άξονα προτεραιότητας “Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα”.

“Δεν μπορεί να τίθεται, από κάποιους, σαν σημείο εκκίνηση της διαβούλευσης, η κατάργηση των υποδομών ποδηλάτου, γιατί σημαίνει αυτόματα κατάργηση του ίδιου του έργου”, είπε ο κ.Νικολαϊδης, προσθέτοντας πως “συζητούμε στη βάση αυτών των δεδομένων για να ικανοποιήσουμε και το τελευταίο αίτημα σε ό,τι αφορά τους χώρους στάθμευσης, προσβάσεις στα υποστατικά και δεξιόστροφες στροφές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων”.

Υπενθυμίζοντας πως το έργο αναβάθμισης της Μισιαούλη και Καβάζογλου, κόστους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, έχει επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από τη δημόσια διαβούλευση με τους επηρεαζόμενους, ο Δήμαρχος Λεμεσού επανέλαβε την ετοιμότητα του Δήμου να ικανοποιήσει, ακόμα και τώρα που το έργο βρίσκεται στη διαδικασία της προσφοροδότησης, “λογικά αιτήματα” .

Την ίδια ώρα σημείωσε την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, ως ο κεντρικός άξονας μιας περιοχής για τα 11 έργα που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία, συνολικού ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντας πως “αν δεν αναβαθμιστεί ο κεντρικός άξονας, τότε τα υπόλοιπα έργα θα είναι σαν τα κλαδιά χωρίς κορμό”.

Προειδοποίησε παράλληλα πως “αν δεν γίνει τώρα το έργο στη Μισιαούλη και Καβάζογλου, που σήμερα έχει μια τριτοκοσμική εικόνα, τότε θα είναι ο τελευταίος δρόμος στη Λεμεσό που θα αναβαθμιστεί, σε μια πόλη όπου όλα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα”.
Υπογραμμίζοντας πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι ομόφωνη για την εκτέλεση του έργου, ο Νίκος Νικολαΐδης είπε πως “δεν μπορούν να χαθούν αυτά τα 22 εκατομμύρια και δεν θα τα διακινδυνέψουμε “.

“Το έργο θα γίνει, δεν έχει την πολυτέλεια η πόλη να απολέσει αυτά τα κονδύλια, θα ήταν εγκληματικό”, συμπλήρωσε και κάλεσε όλους να αντιληφθούν πόσο σημαντικό έργο είναι για την περιοχή αλλά και για την πόλη ολόκληρη.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, οι κατασκευαστικές εργασίες θα πρέπει να αρχίσουν εντός των επόμενων μηνών, ενώ ο Δήμος θα πρέπει να απευθυνθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για εκταμίευση του κονδυλίου, καθώς έγινε σταύρωμα του κατά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here