Μουντιάλ 2018: Με το ένα πόδι στους «16» οι Ρώσοι, τρεις αγώνες την Τετάρτη

Με έναν αγώνα του πρώτου Ομίλου ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Σαουδική Αραβία και τους αγώνες του 2ου Ομίλου ανάμεσα σε Πορτογαλία-Μαρόκο και Ιράν-Ισπανία για τη 2η αγωνιστική, συνεχίζεται σήμερα η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Χθες, η οικοδέσποινα επικράτησε με 3-1 της Αιγύπτου και βρίσκεται με το ένα πόδι στους «16» της διοργάνωσης.

Στους άλλους δύο χθεσινούς αγώνες για την 1η αγωνιστική του 8ου Ομίλου, σημειώθηκαν δύο μικρές εκπλήξεις. Η Ιαπωνία κέρδισε την Κολομβία με 2-1 και με το ίδιο σκορ η Σενεγάλη επικράτησε της Πολωνίας.

Χθες, στον τρίτο αγώνα της ημέρας οι Ρώσοι ήταν καταιγιστικοί και επικράτησαν των Αιγυπτίων με 3-1 με αυτογκόλ του Φατί στο 47`, γκολ του Τσερίσεφ  στο 59` και του Τζιούμπα 62`. Από την άλλη, η Αίγυπτος μείωσε στο 73` με πέναλτι του Σαλάχ.

Η Ρωσία έχει πλέον έξι βαθμούς με 8 γκολ ενεργητικό, και θα εξασφαλίζει, μαζί με την Ουρουγουάη και μαθηματικά την πρόκριση αν σήμερα η Ουρουγουάη κερδίσει τη Σαουδική Αραβία. Ο αγώνας μεταξύ Ουρουγουάης και Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί στις 18:00 στο Rostov Arena στο Ροστόφ. Η Ουρουγουάη έχει τρεις βαθμούς που προέρχονται από τη νίκη επί της Αιγύπτου στην 1η αγωνιστική με 1-0 και η Σαουδική Αραβία είναι χωρίς βαθμό, αφού ηττήθηκε με 5-0 στην πρεμιέρα από τη Ρωσία.

Σήμερα, επίσης, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει στις 15:00 το Μαρόκο στο Luzhniki Stadium στη Μόσχα. Οι Πορτογάλοι είχαν αποσπάσει ισοπαλία στον πρώτο αγώνα με την Ισπανία και σήμερα θέλουν νίκη για να βάλουν τις βάσεις για να αποκτήσουν πλεονέκτημα πρόκρισης. Το Μαρόκο από την άλλη παίζει το τελευταίο του χαρτί για να προχωρήσει στους 16 καθώς αν χάσει μένει εκτός.

Στον άλλο αγώνα, η Ισπανία αντιμετωπίζει το Ιράν στις 21:00 στο Kazan Arena και θέλει μόνο νίκη. Το Ιράν στην πρεμιέρα κέρδισε το Μαρόκο με 1-0 και με θετικό αποτέλεσμα σήμερα θα παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης, θέλοντας να σπάσει το δίδυμο Ισπανίας-Πορτογαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here