ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε τι κατάσταση βρίσκονται βρέφος και μητέρα;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ SIGMALIVE

Κλινήρης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και υπό τη φροντίδα των θεραπόντων ιατρών βρίσκεται η μητέρα του εγκαταλειμμένου βρεφους σύμφωνα. Ε τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριαδη. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή και δεν εμπνέει οποιαδήποτε ανησυχία, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται κλινήρης για περαιτέρω θεραπεία, πρόσθεσε.

«Επίσης το νεογνό χαίρει άκρας υγείας και βρίσκεται υπό τη φροντίδα των παιδιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού», ανέφερε.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Είναι ένα ζήτημα το οποίο άπτεται της υγείας ενός νεογνού, της υγείας της μητέρας του νεογνού. Είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τα κυπριακά δεδομένα και μάλιστα εν έτει 2017, και σίγουρα λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα και γίνονται όλες εκείνες οι εξετάσεις σε μια προσπάθεια να τύχει του καλύτερου χειρισμού τόσο από πλευράς υγείας του νεογνού και της μητέρας, όσο και από την πλευρά της πλήρους διερεύνησης αυτής της σοβαρής υπόθεσης», είπε ο κ. Σωτηριάδης.

Το αδίκημα που διερευνούν, όπως είπε, είναι η εγκατάλειψη βρέφους η ζωή του οποίου τίθεται σε κίνδυνο. Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα στον ποινικό κώδικα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια. «Να αναφέρω ότι βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργαζόμαστε με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους», ανέφερε.

Είπε ακόμα πως όταν η γυναίκα παρουσιάστηκε χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού ήταν σε κατάσταση πανικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here