ΛΕΜΕΣΟΣ: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση “Made in Cyprus” της World Trade Centre Cyprus

Πρωτοβουλίες όπως η έκθεση “Made in Cyprus” είναι αναγκαίες, δεδομένου ότι στην Κύπρο παράγεται ένας μεγάλος αριθμός κυπριακών προϊόντων, ενώ παράλληλα προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.
Τελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης, στη Λεμεσό, που διοργανώνει η World Trade Centre Cyprus, ο κ. Συλλούρης είπε πως το ιδιαίτερο γνώρισμα της συγκεκριμένης έκθεσης έγκειται στο γεγονός ότι αφενός λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του κόσμου της Κύπρου, καλύπτοντας ένα σύνολο επαγγελμάτων, και αφετέρου λειτουργεί ως ένα συλλογικό όργανο προβολής του τι παράγει και δύναται να προσφέρει η Κύπρος στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, μέσα από τη συνεκτική της δυναμική.
“Δίνει δηλαδή τον χώρο, μέσα στον οποίο παραγωγοί και παροχείς υπηρεσιών συνευρίσκονται και εκθέτουν το άυλο ή υλικό προϊόν τους στους εξωτερικούς ενδιαφερόμενους”, είπε και σημείωσε πως σημαντικό ρόλο έχει σαφώς η θέση της Κύπρου, “η οποία, ως δέκτης καινοτόμων ιδεών, εφαρμόζει και σε αρκετές περιπτώσεις βελτιώνει και πραγματεύεται τις καινοτομίες αυτές, συνάπτοντας εμπορικές σχέσεις με ξένους οργανισμούς και επιχειρήσεις».
Δεν πρέπει όμως, συνέχισε, να λησμονούμε και το ανθρώπινο δυναμικό, την κινητήρια δύναμη αυτής της δραστηριότητας, τους ανθρώπους αυτού του τόπου, “οι οποίοι χαρακτηρίζονται από επαγγελματισμό και αξιοπιστία, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που προηγείται της οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας, βάσει της οποίας δομούνται στέρεες και διαρκείς σχέσεις εμπιστοσύνης”.
Ο Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ακόμη πως η Κύπρος, διά μέσου των αιώνων, ήταν τόπος συνάντησης πολιτισμών, λειτουργίας οικονομικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, με μια κουλτούρα ανοικτή προς όλο τον κόσμο και “η World Trade Centre Cyprus ενισχύει ακριβώς αυτό που η Κύπρος ήταν, αυτό που είναι και αυτό που θα συνεχίσει να είναι”.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης δήλωσε πως η έκθεση είναι πολύ σημαντική για τις κυπριακές επιχειρήσεις, γιατί συμβάλλει στην προώθηση της οικονομίας του τόπου μας και ταυτόχρονα ενισχύει την απαραίτητη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου με την κοινωνία και τους πολίτες.
Συγχαίροντας την World Trade Centre Cyprus για την πρωτοβουλία της να στηρίξει τους Κύπριους παραγωγούς, δημιουργούς και επιχειρηματίες, ο κ. Νικολαΐδης παρότρυνε τους δημότες της Λεμεσού “όχι μόνο να επισκεφτούν την έκθεση αυτό το τριήμερο αλλά και να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία”.
Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού World Trade Centre Cyprus, Φρίξος Σαββίδης, ανέφερε πως η φετινή έκθεση φιλοξενεί πέραν από 80 εκθέτες και προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εκτίθενται.
Μελλοντικός στόχος, συνέχισε, είναι η μεταφορά της έκθεσης σε κέντρα εκτός Κύπρου, ιδιαίτερα σε χώρες όπου η World Trade Centre Holdings έχει τις δικές τις υποδομές, “ούτως ώστε να ανοίξουμε για τους εκθέτες μας και τα προϊόντα τους σε νέες αγορές με όλα τα οφέλη που αυτό σημαίνει, τόσο γι’ αυτούς όσο και για την οικονομία της Κύπρου γενικότερα».
Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, πραγματοποιείται στο πολιτιστικό κέντρο Τρακασόλ της μαρίνας Λεμεσού και θα είναι ανοικτή κατά το Σαββατοκύριακο, από τις 11:00 μέχρι τις 22:00.
Πηγή ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here