Καρναβάλι:Πότε λαμβάνεται η τελική απόφαση για το La Casa De Papel

Σάλο προκάλεσε η απόφαση της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού, να αποκλείσει ομάδες οι οποίες επέλεξαν ή θα επιλέξουν ως θέμα τους για το Λεμεσιανό καρναβάλι του 2019.
Το πρόβλημα ενέκυψε για δύο συγκεκριμένους λόγους, όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης.
Όπως είπε, μετά από εισήγηση αρμόδιου Λειτουργού, λήφθηκε η απόφαση το εν λόγω θέμα να μην εγκριθεί, καθώς αφενός η ζήτηση θα είναι τεράστια και οι ομάδες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 500 άτομα και αφετέρου η ολοπρόσωπη μάσκα μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους.
Είναι αδύνατο, είπε, να ελεγχθεί δυστυχώς το πόσα άτομα θα συμμετάσχουν σε κάθε ομάδα.
Η Πολιτιστική Επιτροπή, όπως ανέφερε, έδρασε καθαρά προληπτικά.
Σημείωσε πως κάθε χρόνο η Επιτροπή εγκρίνει τα θέματα της κάθε ομάδας που επιθυμεί να συμμετέχει στο καρναβάλι της Λεμεσού και αργότερα εξετάζεται εάν πληρούν τα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας τα οποία έχουν τεθεί από τον Δήμο Λεμεσού.
Πρόσθεσε πως και το 2018 είχε αποκλειστεί ομάδα από το καρναβάλι εξαιτίας της ολοπρόσωπης μάσκας που συνόδευε τη στολή, ωστόσο δεν έγινε γνωστό ούτε δόθηκε έκταση στο θέμα.
Την οριστική απόφαση για το εν λόγω θέμα αναμένεται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο και θα κατατεθούν τα πρακτικά της συνεδρίας της Πολιτιστικής Επιτροπής, και η όποια απόφαση ληφθεί θα είναι και τελεσίδικη.
Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο να μην συμφωνεί με την απόφαση της Πολιτιστικής Επιτροπής.
Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε, «ας κρίνει εν τη σοφία του το Δημοτικό Συμβούλιο και ας αναλάβει την ευθύνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here